Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Τον πρώτο μαθητή του ΓΕΛ Αίγινας βράβευσε η Eurobank



Τον πρώτο σε βαθμολογία μαθητή  του ΓΕΛ Αίγινας  βράβευσε η Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος - θεσμού "Μεγάλη στιγμή για την παιδεία" που αναπτύσσει τις τελευταίες δεκαετίες. Από  την Αίγινα βραβεύτηκε ο κ. Ηλίας Γαλάνης πρωτοετής πλέον φοιτητής της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από το Γενικό Λύκειο Αίγινας.



 Η εκδήλωση βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  όπου βραβεύτηκαν 327 αριστούχοι από σχολεία των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Φωκίδας. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν  και 34 απόφοιτοι Λυκείων των νομών Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν σε Πανεπιστήμια της Αθήνας.   Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.



Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους αποφοίτους που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η  επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Από το 2003 που ξεκίνησε έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.