Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ηλίας Καπάνταης στην παράσταση ¨Χριστουγεννιάτικη ιστορία"

  Ο Αιγινήτης χορωδός κ. Ηλίας Καπάνταης συμμετέχει στην παράσταση "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" που ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Κοτοπούλη -Rex της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.
   Τα  Χριστούγεννα πλησιάζουν και πάντα είναι μια ιδανική ευκαιρία για να πάει  κάποιος στο θέατρο. Ένας λόγος λοιπόν παραπάνω να επιλέξουμε  το Εθνικό Θέατρο.


 Λίγες γραμμές για την ταυτότητα της  παράστασης.
Υπάρχει πιο χριστουγεννιάτικη και παραμυθένια ατμόσφαιρα από αυτή που δημιούργησε για τη φετινή περίοδο των γιορτών ο Γιάννης Μόσχος στο Εθνικό Θέατρο; Ο γνωστός σκηνοθέτης, που έχει δώσει το δικό του στίγμα μέσα από τις προσεγμένες δουλειές του, καταπιάνεται για πρώτη φορά με το μιούζικαλ και ανεβάζει στη σκηνή του Θεάτρου Ρεξ «Μαρίκα Κοτοπούλη» τη διασκευή του Τζακ Θορν πάνω στη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, ενώ ο Θοδωρής Οικονόμου υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Το ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ κρατά ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, πλαισιωμένος από ένα πολυμελές καστ πρωτοκλασάτων ηθοποιών, ανάμεσα τους τους Λαέρτη Μαλκότση, Χρήστο Στέργιογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστα Βασαρδάνη, Στέλλα Αντύπα, Χριστίνα Μαξούρη. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο Πνεύμα των Χριστουγέννων, όταν ακόμη και ο τσιγκούνης και μονόχνοτος Σκρουτζ βλέπει τη ζωή του με άλλο μάτι μετά την επίσκεψη του.
Η μαγεία των Χριστουγέννων αγγίζει το Εθνικό Θέατρο και μεταμορφώνει τη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex σε μια ζεστή αγκαλιά για όλη την οικογένεια. Με ένα συναρπαστικό μιούζικαλ θα μοιραστούμε τη χαρά και τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο νέος και δυναμικός σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος διασκευάζει τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» και φέρνει στη σκηνή τον θρυλικό Σκρουτζ, τον πιο γνωστό ήρωα του Τσαρλς Ντίκενς. Μας προσκαλεί να αφεθούμε στο όνειρο και τη φαντασία. Μας αποκαλύπτει το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων!
Τα παθήματα του πιο εμβληματικού τσιγκούνη της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας ζωντανεύουν στη σκηνή του Θεάτρου Rex. Ένα μοναδικό θέαμα γιορτής και λάμψης σαγηνεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Κυρίως, όλων εκείνων που έχουν ακόμη τη διάθεση να βλέπουν τον κόσμο με την αθωότητα της παιδικής ψυχής.
Ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Νιώθει τουλάχιστον… αμήχανα με τις γιορτές και τις σχόλες. Τη φετινή παραμονή Χριστουγέννων, όμως, αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για τη ζωή του και για τους ανθρώπους γύρω του, εξαιτίας αναπάντεχων επισκέψεων από φαντάσματα που τον παρασύρουν άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον σε μια πολιορκία μέχρις εσχάτων. Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα συγκινήσει άραγε τον σκληρόκαρδο Σκρουτζ; Αν ναι, τότε ποιος από εμάς θα μπορούσε να του αντισταθεί;