Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ο Βαλεντίνο της Αίγινας

 Δεν γιορτάζουν σήμερα μόνο οι ερωτευμένοι ... όπως λένε! Γιορτάζει και ο πιό διάσημος γάτος της παραλίας της Αίγινας. Μπορεί η Ύδρα να φημίζεται για  τις διάσημες γάτες της που αποτελούν μέρος της τουριστικής της εικόνας, όμως και η Αίγινα διαθέτει κάποιες διάσημες  (σε τοπικό φυσικά επίπεδο) γάτες που καθημερινά μπερδεύονται χαριτωμένα στα πόδια μας και ομορφαίνουν την εικόνα της πόλης. Ας θυμηθούμε τις γάτες στο "Φιστίκι" ή τη "Ζιζέλ" στην αυλή.

Ο Βαλεντίνο πάλι είναι ο πιό διάσημος γάτος της παραλίας. Αριστοκρατικός, φιλάρεσκος και καλοπερασάκιας. Ένας πραγματικός μπον βιβέρ. Καταδεκτικός με όλους, αρκούντως φιλικός και πολύ προσεκτικός. Εκατοντάδες φωτογραφίες  του κοσμούν το facebook και κάνουν το αφεντικό  του περήφανο. Πανέμορφος κι αυτός δεν είναι  τυχαίο το όνομά  του άλλωστε. Με έδρα  του το κατάστημα  του αφεντικού του, του κ.Δ.Μπέση δίπλα στην Τράπεζα, όπου θα τον βρείτε στο πεζούλι πολλές φορές να κοιμάται γαλήνιος και ευτυχισμένος, εξορμά στα διπλανά καταστήματα σαν γνήσιος τύπος της παραλίας κάνοντας  τον περίπατό του προσδοκώντας να βρει καλή παρέα ή κάποιο μεζέ. Συχνός θαμώνας στο 'Κάππος Έτσι", στου Οικονόμου κι αλλού. 

Τα βράδια θα  τον συναντήσετε στο Αιάκειον όχι για "Αρμενοβίλ" αλλά για να αράξει σε μια αναπαυτική πολυθρόνα μέχρι να ξημερώσει.
   Ένας πραγματικός γόης.