Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Στιγμές από την παράσταση του έργου "Λόγω βλάβης"


 
 Εικόνες από την παράσταση  του έργου "Λόγω βλάβης" μας έστειλε  η φίλη κ. Σαλώμη Μελισσάρη η οποία μετά από προτροπή και άδεια  δική μας φωτογράφισε  την παράσταση, όπως και ο κ. Ανέστης Κορνέζος.

  Το θεατρικό έργο "Λόγω βλάβης" που παρουσιάστηκε  για 9 παραστάσεις απέσπασε εξαιρετικά σχόλια και οι εντυπώσεις, ο απόηχος από τις εννέα αυτές  βραδιές είναι έντονες. Πολλοί είναι αυτοί που δεν κατόρθωσαν ή δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση για  διάφορους λόγους. 
Γι' αυτό υπάρχει  η σκέψη  μιας επανάληψης  και σύντομα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες.

Παραθέτουμε  την παρουσίαση  του κ. Ανέστη Κορνέζου, τα όσα  έγραψε ο ίδιος  στη προσωπική του σελίδα  στο Facebook.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του «Λόγω Βλάβης» (17.02.2019)
Καθολική αποδοχή γνώρισε, όπως και κάθε νέα δουλειά του, το τελευταίο θεατρικό εγχείρημα του κ.Γιώργου Μπήτρου. Τελικά, το «Λόγω Βλάβης» δεν αποδείχτηκε ούτε αναβλητικό, ούτε ματαιωτικό όπως θα μπορούσε να υπονοεί ο τίτλος του. Αντίθετα, ξεδίπλωσε όλες του τις κρυμμένες πτυχές και τη δύναμη της γραφής του δημιουργού του μέσα σε έναν δύσκολο χειμερινό μήνα παραστάσεων, με το κοινό να το αγκαλιάζει και έρχεται σε επαφή με μια δουλειά ικανή να διεκδικήσει επάξια τη θέση της σε κάποια αθηναϊκή θεατρική σκηνή.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πώς πρόκειται για ένα ισχυρό κοινωνικό έργο με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, το οποίο έχει ως γνώμονα να παίξει με τα συναισθήματα του κοινού, ξεκινώντας ως μια καυστική σάτιρα και καταλήγοντας σε αλλεπάλληλες συγκινήσεις καθώς οδεύει σταδιακά προς το ανατρεπτικό φινάλε και στη διαλεύκανση του μυστηρίου που εξ’αρχής συνειδητοποιείς ότι υποβόσκει.
Ο τίτλος και μόνο του έργου, φανερώνει αυτή τη μάταιη προσμονή, αυτή την απελπισία, αυτή την αναμονή μπροστά σε ένα πνιγηρό κενό. Ο Πέτρος και ο Παύλος περιμένουν έξω από το παρελθόν τους, έχοντας γυρίσει την πλάτη τους σε αυτό. Πρόσωπα, καταστάσεις, τοπωνύμια, ιστορικές αναφορές περιφέρονται γύρω τους. Οι δυο ήρωες (σαν άλλοι Εστραγκόν και Βλαντιμίρ) είναι παγιδευμένοι σε μια αιώνια επανάληψη της οποίας σχεδόν δεν έχουν συνείδηση. Σε μία ώρα, ανατρέπονται γι αυτούς τα πάντα και ο κόσμος τους μεταλλάσσεται.
Κι όμως, με πολλά έξυπνα λεκτικά τεχνάσματα, ο συγγραφέας καταφέρνει να μετατρέψει αυτήν την απελπισία και την απραξία των ηρώων σε ένα γοητευτικό, για τον θεατή, παιχνίδι.
Μαζί με τις εξαιρετικές ερμηνείες του κ.Λευτέρη Βατικιώτη και του κ.Νίκου Νικολάου οι οποίες έρχονται να σφραγίσουν το συνολικό θεατρικό πακέτο, το «Λόγω Βλάβης» εν αντιθέσει με τον δυσοίωνο τίτλο του, αποδείχτηκε απολύτως λειτουργικό και αποτελεσματικό.
Αν λοιπόν, κάποια στιγμή ένα ταξίδι σας στον Πειραιά ματαιωθεί λόγω...κάποιας ανωτέρας βίας, μην δυσαρεστηθείτε. Αδράξτε την ευκαιρία και εκμεταλλευτείτε τον χρόνο της αναμονής. Δεν ξέρετε ποτέ, τί θα ανακαλύψετε.