Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Θυρανοίξια ναυδρίου για τον Άγιο Παϊσιο στην Αίγινα

 Εγκαινιάστηκε χθές Παρασκευή 12 Ιουλίου το μικρό ναΰδριο που βρίσκεται  στο προαύλιο του ενοριακού ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Μαραθώνα της Αίγινας.
  Το παρεκκλήσιο  οικοδομήθηκε με πολύ αγάπη από  τους ενορίτες της Αγίας Βαρβάρας και πολύ κόπο, φροντίδα και μεράκι από  τον εφημέριο  του Ναού π. Εμμανουήλ Πουλάκη και τους συνεργάτες επιτρόπους του ναού.
  Αποτελεί ένα μικρό κομψοτέχνημα και η παρουσία  του και η αισθητική του δεν αφήνουν κανέναν περαστικό αδιάφορο. Είναι πλέον σημείο αναφοράς στη διαδρομή Αίγινας - Πέρδικας.
  Πολύ σοφά ο ιερέας μαζί με τους συνεργάτες  του, που από πέρσι τέτοιον καιρό τιμά ιδιαίτερα τον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, Άγιο Παΐσιο, επέλεξε την 12η Ιουλίου ως ημέρα των θυρανοιξίων του ναού.
Χθες λοιπόν Παρασκευή 12 Ιουλίου ημέρα μνήμης του Αγίου Παϊσίου τελέστηκαν  τα θυρανοίξια  του νέου ναού. Δηλαδή άνοιξαν επίσημα οι θύρες του ναού με ειδική ακολουθία που τελέστηκε καταρχήν στο προαύλιο χώρο και η οποία ολοκληρώθηκε με την επίσημη είσοδο  του ιερέα  στον ναό. Από αυτή τη στιγμή και εις το εξής θα τελούνται κανονικά ακολουθίες στο ναό και Θεία Λειτουργία.
Τα θυρανοίξια τέλεσε ο ιεροκήρυκας Αιγίνης αρχιμανδρίτης π. Σάββας Ζέρβας πλαισιωμένος από ιερείς  της Αίγινας. Η τελετή συγκέντρωσε πολλές εκατοντάδες πιστών από όλη την Αίγινα καθώς και επισκέπτες και παραθεριστές  του νησιού. 

Μετά την τελετή προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους ενώ σε ειδικό χώρο στο προαύλιο της Αγίας Βαρβάρας παρουσιάστηκε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας και το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γ. Ζορμπάς. Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανός και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Δ. Καραγιάννης καθώς και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κοινότητας κ. Π. Κασιμάκης.