Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Στην Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια του Αγκιστρίου

 Κάθε οικισμός του νησιού και ένα πανηγύρι. Σειρά λοιπόν σήμερα είχαν τα Λιμενάρια, ο οικισμός που βρίσκεται στην νότια και πιο μακρινή μεριά  του νησιού.
Σήμερα λοιπόν 7 Ιουλίου εορτάζει ο ενοριακός ναός του χωριού η Αγία Κυριακή. Οι προσκυνητές όμως αντίκρισαν με ικανοποίηση  ένα μεγάλο μέρος  του ναού αγιογραφημένο. Η αγιογράφηση του ναού, ένα έργο αθόρυβο αλλά συστηματικό έχει ξεκινήσει από τον αγιογράφο κ. Ηλία Καπάνταη και συνεχίζεται. Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι εικόνες των πατέρων στην κόγχη του ιερού, η Πλατυτέρα και πολλές μορφές Αγίων στον κυρίως ναό.


 Τα Λιμενάρια, ο μικρός οικισμός στη νότια πλευρά  του νησιού είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές  του Σαρωνικού. Η θέα  προς το Ηφαίστειο των Μεθάνων και την Επιδαύρεια  γη είναι μοναδική. Η θάλασσα στραφταλίζει κάτω από τις ακτίνες  του ήλιου και  η περιοχή γίνεται αραξοβόλι για πολλά διερχόμενα σκάφη αναψυχής. Σημειωτέον ότι η θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Επιδαύρου είναι το βαθύτερο σημείο  όλου του Σαρωνικού.


 Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια στο Αγκίστρι  είναι πραγματικά ένα κομψοτέχνημα. Ένα όμορφο ναΰδριο στην καταπράσινη νότια πλευρά του νησιού, στο κέντρο του χωριού του.


Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χρήστο Σιατιρλή για  τις φωτογραφίες.