Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η "Μαθητική Κυψέλη" στο διαδίκτυο

  Πρόκειται για την μακροβιότερη μαθητική εφημερίδα της Αίγινας η οποία εκδίδεται ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη σχολική χρονιά 1995 -96. Στην ιστορία της καταγράφονται χιλιάδες πλέον σελίδες με κείμενα και δουλειά των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου καθώς και η ζωή του 2ου Γυμνασίου όλα αυτά τα χρόνια. Εκδηλώσεις - γιορτές - επέτειοι - αφιερώματα - προγράμματα - περίπατοι - εκδρομές μαζί με τα ονόματα των μαθητών των καθηγητών και των διευθυντών του σχολείου. 
   Στην πορεία αυτή έχει κατακτήσει δύο βραβεία. Το  2000 κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα "ΤΑ  ΝΕΑ" του Ιδρύματος Λαμπράκη και  το 2006 απέσπασε τιμητικό έπαινο  από το Ίδρυμα Μπότση.
   Την προηγούμενη σχολική χρονιά 2011 -12 η εφημερίδα σταμάτησε να τυπώνετε και πέρασε σε ηλεκτρονική μορφή. Με την επιμέλεια του καθηγητή Πληροφορικής κ. Παππά Θωμά (ο οποίος "έστησε" το μπλογκ) και κ.Λαγουρού Γεώργιου άρχισαν να "ανεβαίνουν" τα πρώτα κείμενα.  Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών  και να τους  δημιουργήσει την επιθυμία να  εκφραστούν και να ασχοληθούν με την ηλεκτρονική εφημερίδα  του σχολείου τους, βιώνοντας έτσι και τη θετική πλευρά του διαδικτύου.
   Η  "Μαθητική Κυψέλη" υποστηρίζεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και μπορείτε να την αναζητήσετε στη διεύθυνση: http: //blogs.sch.gr/2gymaign  ή πολύ απλά πληκτρολογώντας στο Google: "Μαθητική Κυψέλη" σχολική εφημερίδα 2ου Γυμνασίου Αίγινας.