Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Συγκεντρώνοντας τρόφιμα στην Αίγινα

   Δελτίο τύπου
    Πάνω από 50 εθελοντές  από 8 συλλόγους και ομάδες της Αίγινας, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια, με καρπό το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται καίρια από την κρίση.
   Μετά από αρκετές συναντήσεις, συζητήσεις, σκέψεις, φθάσαμε στο Σάββατο 26 Ιουλίου. Απευθύναμε τον λόγο στον πολίτη, στις πιο ευαίσθητες χορδές κάθε ανθρώπου. Περιγράψαμε την ανάγκη και δείξαμε το πρόβλημα του άγνωστου ή γνωστού διπλανού μας, όχι ως μια τυπική ανθρωπιστική συνήθεια, αλλά, ως μια ουσιαστική πρακτική στάση ζωής, προσφοράς και αγάπης.

Με την συμμετοχή 12 νέων παιδιών από την ομάδα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας και άλλα 3 από τον αθλητικό σύλλογο ‘Σαρωνικός’, βρεθήκαμε σε 3 μεγάλα super markets της Αίγινας, ζητώντας κάθε μεγάλη αλλά και μικρότερη προσφορά από τους καταναλωτές. Οι 4 νέοι από το φωτογραφικό εργαστήρι Αίγινας κάλυψαν φωτογραφικά το γεγονός, χωρίς να διστάσουν να αναλάβουν βάρδιες στα καταστήματα, παρέχοντας και χειρονακτική βοήθεια. Φυσικά οι κυρίες από τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, οι εθελοντές από τον σύλλογο ‘Ενεργοί Πολίτες Αίγινας’ και τα μέλη της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Αίγινας και τον σύλλογο Αίγινα … Εθελοντής, θυσίασαν χρόνο και κόπο, συμμετέχοντας δυναμικά στην συλλογή τροφίμων. Η Τράπεζα τροφίμων μοιράστηκε την τεχνογνωσία της, κίνησε τα νήματα, συντόνισε τις κινήσεις και τις συνεργασίες.
Το μήνυμα; Ευαισθητοποιούμαστε και συμμετέχουμε! Ζητήσαμε έστω και ένα κουτάκι γάλα, έστω και μια συσκευασία μακαρόνια. Μια μικρή προσφορά, μια μεγάλη πράξη!
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν, με οποιοδήποτε τρόπο.
Ευχαριστούμε όλους τους άγνωστους που μας προσέφεραν μια σακούλα τρόφιμα, ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα…
Θα επανέλθω!
για την Τράπεζα Τροφίμων
Νέντας Δημήτρης 
ΥΓ.          Φωτογραφικό υλικό και σχετικά αρχεία ήχου και εικόνας, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/TheGreekFoodBank