Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Επιστρέφει η "Ζηνοβία" στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Η  Θεατρική Ομάδα Κυψέλης.
Επαναλαμβάνει   για   3  μόνο παραστάσεις  το έργο του
Γιώργου  Μπήτρου:
«Ζηνοβία   τι παίζει απόψε;»

   Επιστρέφει η "Ζηνοβία"  για περιορισμένες παραστάσεις στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο λόγος  για την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης που πέρσι το Μάρτιο μας ταξίδεψε στην Αίγινα του σινεμά και στην ατμόσφαιρα εκείνων των δεκαετιών  που το αστέρι  της Ζηνοβίας Αρχιμανδρίτου – Μπήτρου, ιδιοκτήτριας του ιστορικού κινηματογράφου "Αφαία" μεσουρανούσε. Μια παράσταση που συγκέντρωσε  μεγάλο αριθμών θεατών αλλά και άφησε "έξω"  πολλούς θεατές που δεν πρόλαβαν  ή δεν μπόρεσαν να την δουν.
   Το έργο  με αφορμή το σινεμά  και τη  ζωή της Ζηνοβίας  μας  παρουσιάζει εικόνες της Αίγινας  στα τέλη της  δεκαετίας  του ’60  αλλά  και αυτής  του ’70, συμπεριφορές, ήθη, συνήθειες, καταστάσεις. Μιας  Αίγινας  που προσπαθεί να αλλάξει, να αποκτήσει  τουριστικό προφίλ  κάτω όμως από τη βαριά σκιά των Φυλακών  της.
   Τα  φώτα από τη  ρεκλάμα  του «Σινέ Αφαία» καλούσαν κάθε βράδυ τους παλαιούς Αιγινήτες  για ένα ταξίδι στο όνειρο. Εκεί στην οδό «Αφαίας» 5.
   Αυτά τα φώτα θελήσαμε και πάλι  να ανάψουμε, να κόψουμε εισιτήριο, να κάνουμε στην άκρη την κουρτίνα και να χαθούμε στο μαγικό κόσμο του σινεμά. Του σινεμά της θρυλικής Ζηνοβίας. Να  γίνουμε  οι θεατές  σε ένα άλλο έργο που οι πρωταγωνιστές του δεν είναι οι μεγάλοι σταρ του σελιλόϊντ αλλά οι απλοί άνθρωποι μιας ολόκληρης εποχής  που  γέμιζαν κάθε βράδυ την αίθουσα για να  ζήσουν το όνειρο, να γελάσουν και να κλάψουν με την ψυχή τους, να ξεφύγουν από τα δύσκολα και τα ζόρια της καθημερινότητας, να ονειρευτούν και να ερωτευτούν. Αυτοί είναι οι ήρωες μας.  
    Στο δικό μας «σινέ Αφαία» μόλις τελειώσει η ταινία και ανάψουν τα φώτα, τότε οι προβολείς θα φωτίσουν τους θεατές κι εμείς θα παρακολουθήσουμε τη ζωή  τους. Γιατί αυτοί είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Στην  αίθουσα  του   Πνευματικού  Κέντρου Κυψέλης
Ημέρες  και ώρες  παραστάσεων:
Κυριακή 4 – Σάββατο 10 – Κυριακή 11  Δεκεμβρίου 2016
Ώρα  έναρξης: 20. 00 μ. μ.