Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία έκλεισε η έκθεση "Η Κατοχή στην Αίγινα"

   Με  τους μαθητές  του 2ου Γυμνασίου να επισκέπτονται την έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης με θέμα: "Η κατοχή στην Αίγινα", την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισε με επιτυχία η έκθεση που συγκέντρωσε πάνω από 250 επισκέπτες.
   Να  θυμίσουμε ότι η έκθεση παρουσίασε φωτογραφίες που συγκέντρωσε από αρχεία ο αείμνηστος Αργύρης Φορτούνας και αφορούσε στο μεγαλύτερο μέρος  της την παρουσία των κατακτητών στα οχυρά  της Πέρδικας και του Τούρλου. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που είδαν για πρώτη φορά, μέσα από τις φωτογραφίες, αυτές τις περιοχές της Αίγινας ιδιαίτερα του Τούρλου που δεν είναι επισκέψιμη για το κοινό.
   Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην έκθεση πολλών γερμανικής καταγωγής κατοίκων της Αίγινας οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία  του Αργύρη Φορτούνα στα οποία περιέχονται οι φωτογραφίες που εκτέθηκαν.
   Η παρουσία των επισκεπτών κορυφώθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου που τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα παρατάθηκε η ώρα λειτουργία της έκθεσης.

   Ανάμεσα στους επισκέπτες της έκθεσης ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, η ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν.Οικονόμου, η αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και της ΚΕΔΑ κ. Καίτη Σαλπέα, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σ. Σακιώτης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Π. Μουτσάτσος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ. Κ. Λορέντζος, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού .Σώματος κ. Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Αίγινας κ. Β. Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων και μέλος της ΚΕΔΑ κ. Παναγιώτης Χελιώτης, η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου , εκπρόσωποι Συλλόγων της Αίγινας, εκπαιδευτικοί και μαθητές.