Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η "Παναγίτσα" κάποτε στην Αίγινα

   Σήμερα που γιορτάζει η Παναγίτσα, ας θυμηθούμε πως την λάτρεψε ο φακός τις προηγούμενες δεκαετίες να δεσπόζει στην άκρη του λιμανιού της Αίγινας. Απλή - λιτή να δεσπόζει στο λιμάνι και να παρακολουθεί διακριτικά τη ζωή των ανθρώπων και να προσφέρει καταφύγιο προσευχής και πνευματικής ηρεμίας. Άλλωστε παραμένει ένας από τους λίγους ναούς όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε όλο το νησί που είναι ανοιχτός  κάθε μέρα για τις πνευματικές ανάγκες  των πιστών.
  Όπως τη συνέλαβε ο φακός η "Παναγίτσα"  ξεχωρίζει στο λιμάνι της Αίγινας περιτριγυρισμένη  από άμαξες και ταπεινούς περιπατητές της παραλίας. Ήταν εκείνα τα χρόνια που στην αμμουδιά  της έπλεναν και καθάριζαν σφουγγάρια, ή ξέπλεναν τα βαρέλια  για να υποδεχτούν τον καινούργιο μούστο. Όπως και να ' χει η Παναγίτσα αγέρωχη, όμορφη και επιβλητική σημείο αναφοράς στην άκρη του λιμανιού στο κέντρο της καθημερινότητας των ανθρώπων του μόχθου.
    Οι φωτογραφίες από την έκθεση παλαιών φωτογραφιών που είχε πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης το καλοκαίρι του 2013 με τίτλο: "Κάποτε η Αίγινα"
   Η  τελευταία φωτογραφία είναι  της κ. Σ. Ρέτσινα από το fb.