Κυριακή 7 Μαΐου 2017

"Ο Όσκαρ και η κυρία Ρόουζ", από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης


  Η  Θεατρική Ομάδα  Κυψέλης παρουσιάζει το έργο "Ο Όσκαρ και η κυρία Ρόουζ" από το μυθιστόρημα  του 'Ερικ Εμανουέλ Σμιτ: "Αγαπητέ Θεέ"    

    Η  παράσταση  παρουσιάζεται την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου με ώρα έναρξης 20.30 μ. μ.  στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης.
  
Λίγα λόγια  για το έργο: 
  Ο Οσκαρ είναι ένα δεκάχρονο παιδί, άρρωστο  το οποίο οι γονείς του αρνούνται να το δουν. Κοντά του η γιαγιά Ρόζ, όπως τη φωνάζει ο Όσκαρ, του κρατά συντροφιά και τον παροτρύνει να γράψει γράμμα στο Θεό. Μια καταπληκτική ιδέα της στη συνέχεια θα αλλάξει τη ζωή και των δύο... 
Το έργο πραγματεύεται λοιπόν την προσπάθεια ενός παιδιού του Όσκαρ να επικοινωνήσει με τους γονείς  του όταν εκείνοι αρνούνται να το δουν επειδή φοβούνται να αντικρίσουν  το πρόβλημά του κατάματα. Από  το αδιέξοδο θα βγάλει τον Όσκαρ  η κυρία Ρόουζ η οποία του προτείνει να στείλει γράμματα στο Θεό. Μέσα από κωμικές καταστάσεις στιγμιότυπα και έντονες συγκινήσεις ο Όσκαρ θα ζήσει δώδεκα υπέροχες ημέρες και θα συναντήσει όλα εκείνα που ένας άνθρωπος πασχίζει να βρει μια ολόκληρη ζωή. Την αλήθεια της ζωής και κυρίως τη συνάντησή του με  τους γονείς  του.

Το έργο αυτό είναι ένας ύμνος για τη ζωή και τη δύναμη της ψυχής. Ο Όσκαρ είναι ένας μεγάλος αγωνιστής, που κρύβεται στην καρδιά του καθενός, και ξέρει να πολεμά, τις στιγμές που τα πράγματα είναι δύσκολα. Μέσα από την ιστορία αυτή αναδεικνύεται η αλήθεια ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και μπορεί να ζήσει τη ζωή στην κάθε στιγμή της, να τη γευτεί έως την τελευταία της γουλιά.




 Το έργο  στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί πρώτη φορά στο Θέατρο "Ιλίσια - Βολανάκης" από τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη Τζένη Ρουσσέα, το Νοέμβριο του 2003  με τεράστια επιτυχία. Κατόπιν παρουσιάστηκε πολλές φορές από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους πάντα με μεγάλη επιτυχία.

Ο Eric - Emmanuel Schmitt γεννήθηκε στη Λυόν το 1960. Ο πατέρας του ήταν μποξέρ, η μητέρα του πρωταθλήτρια στίβου. Σπούδασε φιλοσοφία στην Ecole Normale Superieure. Είναι ο σημαντικότερος γάλλος θεατρικός συγγραφέας της τελευταίας δεκαετίας. Έργα του έχουν ανέβει στις σκηνές τριάντα τουλάχιστον χωρών, από την Ιαπωνία και την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία και τις Η.Π.Α. Εκτός από θέατρο, έχει συγγράψει μυθιστορήματα και δοκίμια.

Το έργο  παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Μπήτρου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
Παντελής Γκαρής, Θεοδώρα Λυκούρη και Άρτεμις Προκοπίου.