Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Μια ξεχωριστή βραδιά για το μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοδοσιάδη στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 Μια ξεχωριστή βραδιά  στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας ήταν αυτή του Σαββάτου 22 Ιουλίου όταν στα πλαίσια  της μουσικής παράστασης "Ζητάτε  να σας πω" ο Δήμος Αίγινας και η ΚΕΔΑ  τίμησε τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ο κύριος Θεοδοσιάδης βετεράνος του μουσικού θεάτρου και ταυτισμένος με μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο και τον κινηματογράφο είναι κάτοικος Σουβάλας και έχει  πολύ στενές σχέσεις  με  την Αίγινα και  τους ανθρώπους  της
 Ο  πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Οικονόμου εκπροσοπώντας  το Δήμαρχο Αίγινας απένειμε  τιμητική πλακέτα στον κ.Θεοδοσιάδη για την πολυετή προσφορά  του στο θέατρο και τη μουσική. Στη συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος Μπουρδούμης ερμήνευσε  το ομώνυμο τραγούδι από την μεγάλη επιτυχημένη παράσταση   του Γ. Θεοδοσιάδη , "Τραγούδα Θεατρίνε".
Ο κ. Γιώργος Θεοδοσιάδης σπούδασε μουσική, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, από τους παλιούς κλασικούς δασκάλους του Εθνικού Ωδείου. Έγινε γνωστός από το προσωπικό στυλ μουσικής που διαμόρφωσε  με το jazz συγκρότημά του. Εργάστηκε για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τη διαφήμιση, τα νυχτερινά κέντρα. Έγραψε τη μουσική για περισσότερα από εκατόν ογδόντα (180) θεατρικά έργα και εξήντα (60) κινηματογραφικές ταινίες. Ενορχήστρωσε και διηύθυνε  τα κυριότερα musicals, που παρουσιάστηκαν  στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες όπως το Grease, "Η γυναίκα της χρονιάς" "Σικάγο" στα θέατρα "Παρκ", "Σμαρούλα", "Βέμπο". Βραβεύτηκε  επανειλημμένα σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ τραγουδιού.
Στην  παράσταση του Σαββάτου στο  πλευρό του κ. Θεοδοσιάδη ήταν η οικογένειά του και πολλοί φίλοι του.