Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

"Ανθρώπων πάθη" στο βιβλίο "Κάποτε στον Πειραιά"

 "Λέω το Σάββατο να πάω στην Αίγινα για Σαββατοκύριακο"

 Μια φράση από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε  στον Πειραιά" που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" και παρουσιάζεται σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας στις  19.30 μ.μ.
   Μέσα στο κάδρο του Πειραιά της δεκαετίας  του 1950 και 1960  παρακολουθούμε την ιστορία μιας παρέας αγοριών  που τους σημαδεύει η μοίρα αλλά και η μεγάλη φιλία. Μια φιλία που δοκιμάζεται από μεγάλους έρωτες, από συγκρούσεις, από μίση και πάθη και ολοκληρώνεται με τη συμφιλίωση τη συγχώρεση και την καταλλαγή.
   Μια  ιστορία με χαρακτήρες αναγνωρίσιμους που κοντράρονται με τη μοίρα και παλεύουν τον καλό αγώνα της επιβίωσης μέσα από τρομερές αντιξοότητες. Πέντε αγόρια που δεν γνώρισαν πατέρα αλλά είχαν στο πλευρό τους τη μάνα που υπέμενε, καρτερούσε και πονούσε.
   Μια ιστορία που εκτυλίσσεται με κινηματογραφική ταχύτητα και σε συνεπαίρνει σε ένα ταξίδι  στον παλιό Πειραιά και στους καθάριους και τίμιους ανθρώπους που δεν κρύβουν τα πάθη τους και δε διστάζουν να θυσιαστούν.

Για  το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ζέρβας γιατρός και φίλος του συγγραφέα, Μαίρη Κουκούλη Δημοτική σύμβουλος και Γιώργος Μπήτρος.
Την παρουσίαση συντονίζει η κ. Μαριλένα Γιαννούλη ενώ θα παραστεί και ο ίδιος ο συγγραφέας.