Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κρουαζιέρα Σαρωνικού

 "Δεν μπορώ να χαιρετίσω μια ωραία γυναίκα χωρίς να αρχίσετε τα  τσάφα - τσούφα μεσ' τα μούτρα μας με τα φλας"
Ενοχλημένος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από τους φωτογράφους εκείνης της συνάντησης του με τη Ρένα Καρακατσάνη το Σπύρο Καρατζαφέρη και άλλους.
Λένε πως μια φωτογραφία είναι καλύτερη από χίλιες λέξεις. Η Ρένα Καρακατσάνη αγέρωχη, γεμάτη αυτοπεποίθηση αυθορμητισμό και νιάτα χαιρετά  τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το πρόσωπό της λάμπει από  τον ενθουσιασμό και τη χαρά της για  τη συνάντηση αυτή.

   Τα νιάτα που δεν κρύβονται αλλά προκαλούν το θαυμασμό και τον έρωτα. Αυτό ένιωσε και ο Σπύρος Μελάς σε μια κρουαζιέρα στο Σαρωνικό για τη "Νεράιδα", όπως αποκαλούσε συνεχώς τη Ρένα σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση από τη "Νεράιδα". Όμως εκείνος απτόητος θέλησε να καταγράψει το πάθημα  του, την εμπειρία του σε ένα χρονογράφημα με τίτλο "Κρουαζιέρα Σαρωνικού" στην εφημερίδα  "Ελευθερία" το 1961. Τότε που  οι κρουαζιέρες  στο Σαρωνικό γίνονταν από τα "Σαρωνίς" το "Μαριώ" το "Αιγινάκι", πλοία  του Κονταρίνη, νονού της Ρένας Καρακατσάνη.

Άλλη μια σελίδα από τη ζωή των αδελφών Καρακατσάνη, τα "Καρακατσανάκια" όπως αυτοαποκαλούνται οι τρεις αδελφές Ρένα - Τζένη και Μαίρη  που εξακολουθούν να είναι ερωτευμένες με τη Σουβάλα τους και να την απολαμβάνουν κάθε χρόνο το καλοκαίρι. 
Τις φωτογραφίες μας έστειλε η κ. Ρένα Καρακατσάνη.