Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

"Άρτεμις" και "Ευτυχία" επιστρέφουν;

 Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες αυξάνουν οι προσδοκίες δρομολόγησης πλοίων στις θαλάσσιες γραμμές, εξαιτίας της δήλωσης δρομολόγησης πλοίων από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.
  Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις δρομολόγησης που είδαν το φως της δημοσιότητας από το έγκυρο ναυτιλιακό site elliniki aktoploia, εκφράζεται η επιθυμία δρομολόγησης δύο γνωστών πλοίων στη γραμμή του Σαρωνικού. Δύο πλοία που εξυπηρέτησαν  τη γραμμή για πολλά χρόνια και τώρα έχουν δρομολογηθεί σε άλλους προορισμούς.

Πρόκειται για  το αγαπημένο "Άρτεμις" που μέχρι πριν από δέκα χρόνια ήταν στη γραμμή και από το 2009 εκτελεί με μεγάλη συνέπεια τα ζωτικής σημασίας ενδοκυκλαδικά δρομολόγια με βάση τη Σύρο,  σε σημείο να έχει αγαπηθεί από τους νησιώτες και να το θεωρούν μέρος της καθημερινότητας τους.  Τον περασμένο  Αύγουστο για δύο εβδομάδες ανέβηκε στη Σαμοθράκη για να εξυπηρετήσει τη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκης, ενώ παλαιότερα δρομολογήθηκε στη γραμμή Λαύριο - Άη Στράτη - Λήμνο - Καβάλα. Ένα πλοίο πολυταξιδεμένο και πολυεργαλείο.
 Και βέβαια ακολουθεί άλλη μια δόξα του Σαρωνικού η "Ευτυχία" που πλέον με το όνομα "Σύμη" ανήκει στην εταιρεία ΑΝΕΣ  και τα τελευταία δύο καλοκαίρια  δραστηριοποιείται από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο και Σκόπελο.
Ο χρόνος θα δείξει αν τελεσφορήσουν οι δύο αυτές δρομολογήσεις.
Εμείς με πολύ χαρά θα αντικρίσουμε στο λιμάνι της Αίγινας  τις δύο μεγάλες δόξες της γραμμής που θα μας θυμίσουν πολλά και αγαπημένα ταξίδια μας.