Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η Υπαπαντή στο Όρος
















Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα μπαλκόνι με ατέλειωτη θέα. Έτσι θα μπορούσε  να χαρακτηρίσει κάποιος το πλάτωμα που υπάρχει δίπλα στο μοναδικό αυτό εκκλησάκι της περιοχής. Η θέα είναι μαγευτική και αγαλλιάζει το νου και τη ψυχή του ανθρώπου.
   . Η Υπαπαντή είναι ένα εξαιρετικά φροντισμένο εκκλησάκι στα μισά  της διαδρομής (περίπου)  για την κορυφή του Όρους. Έχει δεχθεί επιμήκυνση ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός  του χώρος, αφού το πανηγύρι του είναι στην καρδιά  του χειμώνα. Καθαρό, περιποιημένο και με καινούργιες γλυκιές αγιογραφίες στο εσωτερικό του νέου τμήματος  του.
Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το λιτό πέτρινο πανηγυρόσπιτο δίπλα στο εκκλησάκι. Το τζάκι ακόμα αναμμένο από το πανηγύρι. Πολλοί πάγκοι στο εσωτερικό του και καθίσματα μαρτυρούν ότι οι επισκέπτες και οι προσκυνητές  του είναι πολλοί.
Η Υπαπαντή είναι ένας αγαπημένος προορισμός και Κυριακάτικος περίπατος  για όσους αγαπούν τη φύση της Αίγινας. Δεν έχετε παρά να σκαρφαλώσετε ως εκεί και να απολαύσετε τη μοναδική θέα προς  το δυτικό Σαρωνικό και τα νησάκια του να ταξιδεύουν γαλήνια στα ήσυχα νερά  του.