Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Μέχρι να γίνουμε άνθρωποι.


 Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να γίνουμε άνθρωποι. Άνθρωποι που θα σέβονται και θα αγαπούν τη φύση και ότι κατοικεί σε αυτήν.

Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας απέναντι στα ζώα. Μάλλον τον τελευταίο καιρό δημοσιεύονται πιο εύκολα. Πάντα υπήρχαν όπως πάντα δεν υπήρχε η σωστή διαπαιδαγώγηση και συμπεριφορά απέναντι  στα ζώα.

Είναι μέρες τώρα, μπορεί και βδομάδες, που ένα πανέμορφο σκυλί κυκλοφορεί στους δρόμους της Κυψέλης ψάχνοντας τροφή. Στο λαιμό του ακόμα έχει  το περιλαίμιο του αφεντικού του που το εγκατέλειψε. Το ζώο είναι φοβισμένο και δεν πλησιάζει εύκολα κοντά σε άνθρωπο. Άλλο ένα αδέσποτο προστίθεται  στο μακρύ κατάλογο όλων εκείνων των ζώων που γυροφέρνουν τη νύχτα και ενοχλούν τον ύπνο μας!

Άλλη μια συνήθεια  των τελευταίων χρόνων είναι να σκοτώνεις μια γάτα και να την αφήνεις έξω από την πόρτα του σπιτιού στο οποίο ζούσε.

Αυτό συνέβη σήμερα  το μεσημέρι στις 15.30. Η γάτα ήταν ακόμα "ζεστή" και στην κοιλιά  της υπήρχε μια τρύπα με λίγο αίμα να στάζει.

Τι εξυπηρετούν τέτοιες συμπεριφορές;

Πόσα απωθημένα μπορεί να κρύβονται πίσω από τέτοιες πράξεις;

Πόσος θυμός και οργή μπορεί να φωλιάζει στην ψυχή κάποιου που μη μπορώντας να ξεσπάσει εκεί που πρέπει, ξεσπά στα ανυποψίαστα ζώα;