Κατέβηκε βιαστικά και αποφασιστικά τη σκαλίτσα από τη σκηνή στην πλατεία και οδηγήθηκε προς την έξοδο της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου.
Αυτή την εικόνα κρατώ από τον Κώστα Φύσσα που κάθε βράδυ μετά την υπόκλιση και το χειροκρότημα του κοινού έτρεχε προς την έξοδο για να μιλήσει - φύσει ευγενικός - με όλους τους θεατές.
Κουβαλούσε στην πλάτη του πολλούς ρόλους, χιλιόμετρα κειμένων, αμέτρητα μπράβο, ζωηρά χειροκροτήματα, ένα βραβείο στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Βέροιας. Η φωνή του αισθαντική, εκφραστική, απόλυτα αντρική, επιβλητική γέμιζε την πλατεία και απογείωνε το συναίσθημα.
Δάσκαλε είναι εντάξει; Ρωτούσε μετά από κάθε σκηνή μετά από κάθε πινελιά στο σκηνικό. Γιατί ο Κώστας δεν ήταν μόνο ερασιτέχνης ηθοποιός, ή πρωταγωνιστής ή δευτεραγωνιστής. Ήταν εργάτης του θεάτρου, ταγμένος στην τέχνη αυτή από κάθε μετερίζι. Να ερμηνεύει, αλλά και να καρφώνει σκηνικά, να βάφει, να κουβαλά, να φορτώνει, να μεταφέρει, να κάνει αφισσοκόληση. Κουβαλούσε όλη εκείνη τη στόφα των παλιών θεατρίνων του ερασιτεχνικού θεάτρου της Αίγινας και συνέβαλε στην πορεία και προαγωγή του τοπικού Θεάτρου.
Αφοσιωμένος στο Μορφωτικό Σύλλογο ο "Καποδίστριας" υπηρέτησε το Θεατρικό Τμήμα του με αυταπάρνηση. Με αγάπη για κάθε ρόλο, μικρό ή μεγάλο, για κάθε παράσταση. Στρατιώτης σωστός!
Καλημέρα δάσκαλε! Ήταν ο καθημερινός χαιρετισμός του στο δρόμο. Με χαμόγελο και έμφυτη ευγένεια που δήλωνε βαθιά παιδεία και πολιτισμό.
Ο Κώστας Φύσσας είναι από τους ανθρώπους εκείνους που με την προσωπική του εργασία και συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα έκαναν τον τόπο καλύτερο και πιο φωτεινό.
Τελευταίες παραστάσεις του πάντα στα πλαίσια του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας «Ο Καποδίστριας» τα έργα «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ι. Καμπανέλλη και το «Σάββατο Κυριακή Δευτέρα» του Ε. Ντε Φίλιππο απ' όπου και οι φωτογραφίες.
Ο Κώστας Φύσσας ακόμα
και όταν τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρείτο από την ασθένεια του προσπαθούσε φύσει και θέσει ευγενής να
χαιρετίσει, να επικοινωνήσει, να εξυπηρετήσει και να συνδράμει.
Η απουσία του είναι μεγάλη απώλεια όχι μόνο για το Μορφωτικό Σύλλογο της Αίγινας αλλά και για
την κοινωνία του νησιού μας.
"Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα" του Εντουάρντο ντε Φίλιππο.
Στη "Γειτονιά των Αγγέλων" του Ιάκωβου Καμπανέλη