Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Έκθεση Νίκου Νικολάου στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Τα εγκαίνια  της έκθεσης με έργα Νίκου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με αρκετό κόσμο να επισκέπτεται την έκθεση και να παρακολουθεί την εκδήλωση στην αυλή του Μουσείου για το έργο την εποχή και την προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

Ομιλητές ο ιστορικός και βυζαντινολόγος κ. Γιώργος Καλόφωνος και ο εικαστικός και μαθητής  του Ν. Νικολάου κ.Νεκτάριος Κοντοβράκης. Και οι δύο ξεδίπλωσαν και παρουσίασαν στο κοινό πτυχές από το έργο, τον χαρακτήρα, τον τρόπο δουλειάς, αλλά κυρίως από τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη που σφράγισε μαζί με άλλους μια ολόκληρη εποχή και δημιούργησε ένα πνευματικό κίνημα που διαμόρφωσε τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

Κυρίως η εγκατάσταση του Νικολάου στην Αίγινα δημιούργησε ένα πνευματικό κλίμα στο νησί και μετέβαλε το σπίτι του σε κέντρο πνευματικών ζυμώσεων συζητήσεων και αναζητήσεων χάρη στη συγκέντρωση πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και της τέχνης.
Τους δύο ομιλητές προλόγισε η Πρόεδρος  του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη και την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.