Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

"Ο μανάβης της γειτονιάς" Κυψέλη 1960 - Μηνάς Πούντος.


 Ήταν τα χρόνια εκείνα που οι πλανόδιοι επαγγελματίες περνούσαν από τις γειτονιές και διαλαλούσαν την πραμάτεια  τους. Ήταν η εποχή του πλανόδιου ψαρά, του μανάβη του εμπόρου με είδη προικός - υφάσματα και ρούχα! Από κοντά και οι μικροπωλητές με παιχνίδια ή παγωτά το καλοκαίρι!

Με μεγάλη έκπληξη σήμερα το πρωί αντικρίσαμε αυτή την όμορφη και νοσταλγική φωτογραφία στο μανάβικο του Γιώργου του Πούντου στην Κυψέλη. Σε μεγάλες διαστάσεις  κοσμεί τον τοίχο του καταστήματος και με πολύ συγκίνηση θυμίζει τον αείμνηστο και πολύ αγαπητό Μηνά Πούντο που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο.

Η φωτογραφία μας μεταφέρει στην Κυψέλη του 1960, τότε που και ο ίδιος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με  τη βοήθεια του κάρου και του ζώου.
Μια αγνώριστη φυσικά Αίγινα, μια παλιά Κυψέλη με πέτρινους τοίχους, χωματόδρομους, μικρά σπίτια και στο βάθος οι πρώτες φιστικιές και ένα μεγάλο πεύκο.
Η φωτογραφία - όπως μας είπε ο κ. Γιώργος Πούντος - είναι από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας στο Λεόντι. Καλοκαίρι   ο Μηνάς με  το κοντομάνικο και την άσπρη κλασσική φανέλα και μια υποψία χαμόγελου στο πρόσωπο του.

Όμορφη Αίγινα, όμορφοι άνθρωποι !!!