Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Επίσκεψη σε υγροβιότοπους της Δυτικής Ελλάδας από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

 


Στα πλαίσια  του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της σχολικής χρονιάς 2023 -24 με θέμα: "Οι υγροβιότοποι της Αίγινας" μαθητές  της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 2ου Γυμνασίου, επισκέφθηκαν μεγάλους υγροβιότοπους και λίμνες  της Δυτικής Ελλάδας. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τη μυθική λίμνη Στυμφαλία (δεύτερη φωτογραφία) και την παρακείμενη τεχνητή λίμνη Δόξα - Φενεού (πρώτη φωτογραφία) θαυμάζοντας  την απερίγραπτη ομορφιά  του ορεινού τοπίου και τις μοναδικές αποχρώσεις  του πράσινου. Η περιοχή γεμάτη έλατα και πυκνή βλάστηση.
Η λιμνοθάλασσα  του Μεσολογγίου με  τα παραδοσιακά βαρκάκια και τα τα ξύλινα σπίτια  των ψαράδων  της περιοχής.
Ο  Αχελώος ποταμός που ποτίζει  τη δυτικής Αιτωλοακαρνανία και εκβάλει στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η λιμνοθάλασσα  του Αιτωλικού με το γραφικό νησάκι και τις δύο γέφυρες - προσβάσεις προς  την ξηρά. Βαρκούλες ξύλινες παλιές και νέες δεμένες  γύρω από το νησί έτοιμες να ψαρέψουν στα ρηχά νερά.

Και ο υγροβιότοπος  της Αγιάς στην Πάτρα με  το ξύλινο μεγάλο διάδρομο για περίπατο μέσα στις καλαμιές, τα παρατηρητήρια και την πλούσια πανίδα  της περιοχής.

Μια εκπαιδευτική εκδρομή γεμάτη εμπειρίες και ευκαιρίες να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε την μεγάλη και πολύτιμη αξία  του νερού στη ζωή μας.