Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η "Μούσα" γοήτευσε τους φίλους της.

    Η "Μούσα" έχει καταφέρει να  αποκτήσει με το καινούργιο της ξεκίνημα πολλούς και φανατικούς φίλους οι οποίοι  ανταποκρίνονται ζωηρά σε κάθε εμφάνισή της. Χθες βράδυ και υπό την απειλή της βροχής μέσα στην αυλή του Κέντρου Νεότητας της Μητροπόλεως, που θύμιζε θερινό σινεμά, κατόρθωσε να ενθουσιάσει το πολυπληθές κοινό της με ένα πρόγραμμα στηριγμένο σε έργα  του Μάνου Χατζιδάκι και του Δ. Σαββόπουλου.
   Με  μια μοντέρνα διασκευή των μουσικών κομματιών η μαέστρος κ. Ελένη Αθανασοπούλου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον  των ακροατών με ένα πρόγραμμα 35 λεπτών. Το άκουσμα μεστό, ώριμο απέδειξε  τη σοβαρή δουλειά  που έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό. Πολλά παλαιά και νέα μέλη έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πολλά νέα παιδιά, νέα μέλη της φιλαρμονικής συνεχίζουν την παράδοση που ξεκίνησε  το 1993   και όπως είπε η μαέστρος έχει να παρουσιάσει πλέον πολλούς επαγγελματίες πτυχιούχους μουσικούς.
   Φέτος η 'Μούσα"  δεν περιορίστηκε στις συνήθεις επετειακές εμφανίσεις  της αλλά προχώρησε και σε παρουσιάσεις  της δουλειάς  της σε σχολεία όπως στο 2ο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο, δίνοντας έτσι την αφορμή και σε νέα παιδιά να την γνωρίσουν και να ακολουθήσουν τα βήματά της.
   Από την πλευρά μας οφείλουμε να πάρουμε στα σοβαρά  τέτοιες πολιτιστικές προσπάθειες που γίνονται στο νησί μας, αν θέλουμε τα  παιδιά  να στραφούν και να διοχετεύσουν το δυναμισμό τους σε άλλα  ενδιαφέροντα κανάλια.