Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οι Κινέζοι κατασκευάζουν αντίγραφο του "Τιτανικού"

 Από  το Naytilia.gr

Μια κινεζική εταιρεία ξεκινά να εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός ακριβούς αντίγραφου του μοιραίου επιβατηγού πλοίου Τιτανικός.
Το σχέδιο της Qixing Energy Investment Group για την ανοικοδόμηση του κρουαζιερόπλοιου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2014. Η εκτιμώμενη αξία της κατασκευής του αντιγράφου του Τιτανικού είναι περίπου 1.000 εκατομμύρια γιουάν (150 εκατομμύρια δολάρια).
Η Κινέζικη Wuchang Shipbuilding Industry Group έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου του πλοίου-ρέπλικα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο το 2017.
Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς ήταν η ζωή πάνω στο πλοίο του Τιτανικού. Η ναυπηγοκατασκευαστική θα προσπαθήσει να αναπαράγει και την παραμικρή λεπτομέρεια από τον αυθεντικό Τιτανικό για τη νέα τουριστική ατραξιόν.
Οι επιβάτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να βιώσουν τη στιγμή που το πλοίο συγκρούστηκε με το παγόβουνο. Η τραγική στιγμή θα αναπαρασταθεί από έναν προσομοιωτή υψηλής τεχνολογίας, με τη χρήση φωτός και ηχητικών εφέ.
Το αντίγραφο του Τιτανικού θα βρίσκεται μόνιμα στις όχθες του ποταμού Daying Qi και αναμένεται να είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες από τον Οκτώβριο του 2017.
Πρόσφατα η Qixing Energy Investment Group, η οποία έχει τα γραφεία της στην ανατολική κινεζική πόλη Lishui, ανακοίνωσε ότι ένας περιορισμένος αριθμός 5.000 εισιτηρίων για το “νέο Τιτανικό” θα αρχίσει να πωλείται από τον Ιούνιο του 2015.