Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

O "Εμπεδοκλής" στη Σουβάλα.

  Το εικονιζόμενο σκάφος το οποίο εδώ  και  καιρό ετοιμάζεται στην  ναυπηγοεπισκευαστική βάση  του Περάματος, προορίζεται για τη γραμμή Πειραιά - Σουβάλας. Το όνομα αυτού "Εμπεδοκλής". Για το σκάφος αυτό έχουν με  σχόλια αναφερθεί πολλοί στο διαδίκτυο. Η οικονομική κρίση όμως έχει καθυστερήσει  τις εργασίες ολοκλήρωσής  του. Όπως διακρίνουμε από τη φωτογραφία πρόκειται για ένα σύγχρονο πλοίο ανοικτού τύπου, αμφίδρομο,  που όμοιά  του συναντάμε σε πολλές γραμμές  του εωτερικού. 
   Πραγματικά  εάν όλα πάνε καλά και  το πλοίο  δρομολογηθεί  στη Σουβάλα, θα αποτελέσει  ανάσα  για  την ακτοπλοϊκή σύνδεση  του νησιού με  τον Πειραιά και θα διευκολύνει πολύ τους ντόπιους αλλά και τους παραθεριστές  του νησιού.
    Μετά την απόσυρση των παλιών  φέρυ - μπωτ αλλά  και την πώληση  της "Φαίδρας" η Σουβάλα  έχει  αποκοπεί  ακτοπλοϊκά από  τον Πειραιά, όσον αφορά  τή σύνδεσή της με  φέρυ- μπωτ.
   Η δρομολόγηση ενός πλοίου σύγχρονου και ικανής μεταφορικής δύναμης θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση  της πόλης της Αίγινας.