Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Τελευταίες παραστάσεις για τη "Ζηνοβία"

   Φωτογραφίες από  το "Aegina portal"
  
Δύο τελευταίες παραστάσεις για τη Θεατρική παράσταση "Ζηνοβία, τί παίζει απόψε;" αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, με ώρα έναρξης 20.00 μ.μ.  Η παράσταση που συγκέντρωσε εκατοντάδες θεατές πέρσι τον Μάρτιο επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά από τη Θεατρικό Ομάδα Κυψέλης.
   Λίγα λόγια για  το έργο:

Αρχές δεκαετίας του 1970 στην Αίγινα που κινείται στους ρυθμούς μιάς πολλά υποσχόμενης τουριστικής ανάπτυξης. Οι περίφημες φυλακές συνεχίζουν να "φιλοξενούν" κρατούμενους κάθε κατηγορίας. Κόσμος πολύς πάει κι έρχεται στα στενά, συνθήκες δύσκολες, ευκαιρίες λιγοστές. Μα  σαν βραδιάσει κι ανάψουν τα φώτα στη μαρκίζα  του "Σινέ Αφαία" στην ομώνυμη οδό στο νούμερο "5", οι πρώτοι θεατές συγκεντρώνονται για να περάσουν όμορφα μετά από μια δύσκολη μέρα στο ψάρεμα, στο μηχανουργείο, στην οικοδομή. Βρισκόμαστε στον ιστορικό κινηματογράφο "Αφαία" της φοβερής Ζηνοβίας Αρχιμανδρίτου το γένος Μπήτρου.
    Μια  διαφορετική εποχή αναβιώνει μέσα από τις σκηνές του θεατρικού έργου "Ζηνοβία τι παίζει απόψε;" που  η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης επαναλαμβάνει  για δεύτερη χρονιά.
    Καθώς τα φώτα της πλατείας έσβησαν, οι προβολείς  έπεσαν στους θεατές εκείνου του σινεμά εκείνης της εποχής σε όλους αυτούς που ταξίδευαν στο όνειρο μέσα από τις ταινίες των αστέρων του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Αυτοί είναι οι ήρωες  του έργου, οι καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου της Αίγινας του '70.
   Τους παρακολουθούμε για περίπου δέκα χρόνια μέσα από τα μεγάλα και τα μικρά  της καθημερινότητάς  τους. 
    Ένα δυνατό χειροκρότημα των θεατών επισφράγισε την ερμηνεία  των δεκατεσσάρων ηθοποιών.
     Με  το έργο αυτό η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης  γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου  Κυψέλης.
   
   
   Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: (κατα σειρά εμφανίσεως)
Παντελής Γκαρής, Νεκτάριος Μπόγρης, Αντωνία Μπήτρου, Μαρίνα Χρυσοχόου, Μαρία Λυκούρη,  Νεκταρία Μεθενίτη, Μανώλης Μακαρατζής, Αλέκος Δημητρόπουλος, Αρετή Κουκούμη.
  Κείμενο - σκηνοθεσία - αφήγηση: Γιώργος Μπήτρος
  Σκηνικά κοστούμια: Νεκταρία Μπήτρου
  Εγγραφή βίντεο: Ανέστης Κορνέζος.