Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Το χαμόγελο της κυρίας Επιστήμης.

    Ποιά εικόνα θα  μπορούσε να συνοδεύσει  μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους συντελεστές και οργανωτές  του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού; Ίσως μια νυχτερινή εικόνα από τα πυροτεχνήματα της γιορτής; Μια απόψη της παραλίας με πολύ κόσμο; Στιγμιότυπα από τις επιτυχημένες συναυλίες; Φωτογραφίες από τα εκθέματα της  έκθεσης στην ψαραγορά;  Εικόνες από  τη γαστρονομία, τη παιδική ψυχαγωγία, το κοπανέλι, την τελετή έναρξης και λήξης;
   Ίσως  να ήταν μια εύκολη λύση. Συνήθως στις ευχαριστίες αναφέρουμε  όλους εκείνους που έδωσαν το δικό  τους προσωπικό στίγμα, την παρουσία  τους,την πινελιά  τους.
    Προσωπικά  θα  ήθελα να συνοδεύσω τα δύο κείμενα  που ακολουθούν με το χαμόγελο που φέτος μας έλειψε. Το χαμόγελο της κυρίας Επιστήμης.
   Κάθε χρόνο το περίπτερο της εκεί προς  την Παναγίτσα  αισθητικά άψογο έσφυζε από ζωή και εκείνη  γεμάτη ενθουσιασμό σκόρπαγε  τα κεράσματά της σε όλους ανεξαιρέτως.
    Φέτος το περίπτερο ήταν εκεί. Η ίδια όμως απουσίαζε επειδή είναι κοντά  στο γιό  της το Σαράντη και προσφέρει με αυταπάρνηση την αγάπη και τη φροντίδα  της, στο παιδί της. 
   Για μας ήταν παρούσα και νοιώθαμε την αύρα της.
  Της ευχόμαστε πάντα να είναι γερή και δυνατή και να προσφέρει  το χαμόγελο και την αγάπη της στους οικείους, τους φίλους και τους πελάτες της.


 Δελτίο τύπου από  την Πρόεδρο του Φετσιβάλ Φιστικιού κ. Κ. Σαλπέα.

 

  Για  9 η συνεχόμενη  χρονιά  διοργανώθηκε από  το Δήμο Αίγινας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ)  και την Περιφέρεια  Νήσων Αργοσαρωνικού  το Φεστιβάλ  Φιστικιού από 14 – 17 Σεπτεμβρίου.



    Το 9ο Φεστιβάλ Φιστικιού  άφησε  το δικό  του στίγμα στην ιστορία του θεσμού, για τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, τον μεγάλο αριθμό εκθετών και παραγωγών, τις πολλές και ποικίλες προ - φεστιβαλικές εκδηλώσεις, τις ξεναγήσεις, τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση, τις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις  στην κεντρική σκηνή της παραλίας, την εμπορική έκθεση κατά μήκος  της παραλίας  της πόλης, τις εκθέσεις και εκδηλώσεις στους χώρους  του Λαογραφικού Μουσείου.
    Για  την επιτυχία  του Φεστιβάλ  εργάστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ συνεπικουρούμενα από   τους εθελοντές και τους υπαλλήλους  του Δήμου Αίγινας.
   Ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας  της  διοργάνωσης οφείλεται στα ηλεκτρονικά μέσα  του νησιού και τον τύπο  που με τις καταχωρήσεις και δημοσιεύσεις  τους συνέβαλαν στην έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των επισκεπτών.
   Τέλος  οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  τη θερμή στήριξη του θεσμού από τους απλούς Αιγινήτες,  τους δημότες του νησιού  τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους και επισκέπτες που από  τα πρώτα χρόνια στηρίζουν το θεσμό  του Φεστιβάλ και έχουν συμβάλει στην εδραίωση και βελτίωση του.
   Το Φεστιβάλ Φιστικιού οδεύει αισίως προς  τον 10ο  χρόνο του. Η επόμενη διοργάνωση που θα έχει επετειακό χαρακτήρα  απαιτεί τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων.  Ανοίγουμε από  σήμερα  ένα  δημιουργικό διάλογο  για να μπορέσουμε έγκαιρα να προγραμματίσουμε και να οργανώσουμε το επόμενο Φεστιβάλ. Ξεκινάμε από σήμερα  την προετοιμασία  της επόμενης  γιορτής Φιστικιού στην οποία  θέλουμε όλους  τους δημότες  του νησιού, τους φίλους και επισκέπτες αρωγούς και συνοδοιπόρους. Το Φεστιβάλ Φιστικιού μας χρειάζεται όλους.
Μετά τιμής
Η  Πρόεδρος του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Αικατερίνη  Στάθη – Σαλπέα.

Ευχαριστήριο από τους Υπεύθυνους των Εκδηλώσεων του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
 
Τελείωσε η μεγάλη γιορτή του νησιού μας  με διαφοροποιημένα συναισθήματα για αυτούς που συμμετείχαν και συνέβαλαν με το δικό του τρόπο ο καθένας είτε εκθέτοντας τα προϊόντα του είτε προσφέροντας  στις εκδηλώσεις  δίνοντας  γέλιο, κέφι, χαρά συγκίνηση , αναμνήσεις αλλά και τιμή σε ανθρώπους που με το πέρασμα τους από το νησί μας άφησαν το αποτύπωμα τους σαν κληρονομιά σε όλους εμάς. Εμείς που αποτελέσαμε την ομάδα των εκδηλώσεων θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και τις ευχαριστίες μας σε αυτούς όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πετύχουμε κάποιους από τους στόχους μας με όσες δυνατότητες και μέσα μπορέσαμε να οργανώσουμε  και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Στις ξεναγήσεις μας βοήθησαν οι κυρίες Άννα Ρόδη και η Άννα Γιαννούλη.
      Στα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους ο Ανέστης Κορνέζος, ο  Κυπαρισσόπουλο Σίμων ο Γιάννης Χερουβείμ  ο Γιώργος και ο Γιάννης  Χαρτοφύλακας.
      Στις εκθέσεις ο Paul Walker με την Ελίκα Βλαχάκη, και την Κυριακή  Χριστακοπούλου, για το αφιέρωμα στον ζωγράφο Γιάννη Σανταντόνιο. Επίσης το Γιώργο Καρύδη για τη βοήθεια του στην οργάνωση της έκθεσης.
     Την κ. Κλειώ Μακρή για την παρουσίαση των γλυπτών της στην Κολώνα, καθώς και τις ομιλήτριες κ. Χρυσουλάκη έφορο αρχαιοτήτων και την κ Καζαντζάκη, ιστορικό τέχνης.
Στις  θεατρικές παραστάσεις την κ. Καίτη Μπούλη και τη θεατρική ομάδα δασκάλων και νηπιαγωγών Αίγινας.
      Στα μουσικά και χορευτικά δρώμενα, την κ. Μαρία Γιαννοπούλου και την όμορφη ομάδα της, την κ, Νάνσυ Αυγέρη , την ορχήστρα Εστουντιαντίνα με το μαέστρο Αλέξανδρο Σπίνγζινκ, αλλά και την πολυφωνική χορωδία της Αίγινας και το μαέστρο Γιάννη Βρυζάκη.
      Τους λαϊκούς γλύπτες της πέτρας και του πηλού καθώς και τους λαϊκούς ζωγράφους, Σπύρο Γαλάρη, Τάκη Μαρίνη, Παναγιώτη και  Δημήτρη Χατζίνα , Σώζο Τζώνη, Ιούλιο και Παναγιώτη Κρεούζη , Νίκο Κανάβα, Ιωάννα Τζίτζη, Παγκάλιας , Σούλα Συρίγου.Στα ψηφιδωτά τη Βάσω Φλώρου και το Σωτήρη Τρικόπουλο.
      Στις ομιλίες και τις παρουσιάσεις :  Μονοπάτια της Αίγινας,το Γιώργο Μπήτρο, τη Βάσω Κανελλοπούλου, την Ευαγγελία Ρεκλείτη, τον Ασπέ Κουλόν. Το σύλλογο ενεργών πολιτών , το σύλλογο Ανάβαση και την περιβαλλοντική  ομάδα του Γυμνασίου της Κυψέλης. Επίσης την κ Ευγενία Καπράλου για το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Χρήστου Καπράλου και τους ομιλητές κ.  Μαρίνα Λαμπράκη –Πλάκα, διευθύντρια   της  εθνικής πινακοθήκης, Παύλο Σάμιο, ζωγράφο και Αρετή Πηγιαδίτη, ιστορικό τέχνης.
    Στην Λαμπαδηδρομία την Πανελλήνια  Ομοσπονδία Συλλόγων   Εθελοντών Αιμοδοτών, το σύλλογο Δρομέων  υγείας Αίγινας  τους Ραδιοερασιτέχνες Αίγινας,  τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα  τον ιατρό κ. Γρήγορη Γαλάνη καθώς και όλους τους δρομείς.
    Στην τελετή έναρξης τον  Γιώργο Μπήτρο για την παρουσίαση του προγράμματος και για τη θεατρική ομάδα της Κυψέλης.
    Για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τον αγροτικό σύλλογο Αίγινας.
Για την παρασκευή ένζυμου άρτου και για τη συμμετοχή της στην κατασκευή γλυκών την κ Μάρθα Μαργαρώνη
     Τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος για δημιουργική και ζωντανή παρουσία της και το Γιώργο Μούρτζη για την  οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.
Στο διαγωνισμό φωτογραφίας τον Τάκη Ηλία, Ελίκα Βλαχάκη, Βάσω Φλώρου, Ασπέ Κουλόν και όλους όσοι συμμετείχαν. Στο Διαγωνισμό για τη γαλατόπιτα τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας και τις κυρίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.
     Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Μαριάνθη Στάθη για την εξαιρετική οργάνωση της παιδικής ψυχαγωγίας καθώς και το Βασίλη Ζαμπέλη για την άψογη συνεργασία του.
     Στην τελετή λήξης και πάλι τον Γιώργο Μπήτρο που μόνο εκείνος ξέρει να προσφέρει τόσα πολλά και τόσο απλά.
     Τέλος να ευχαριστήσουμε τους Συλλόγους, Αγίων, Βαθέως,  Αγίων Ασωμάτων, Κυψέλης , το Μορφωτικό Αίγινας Καποδίστρια και το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας για τη συμμετοχή τους ,την συντονίστρια Σοφία Πρωτονοταρίου, την Ευαγγελία Χελιώτη και  όλους τους Εθελοντές .
   Ακόμη όλη την οργανωτική επιτροπή της 9ης Γιορτής Φιστικιού ,την Κ.Ε.Δ.Α. και τον Δήμο Αίγινας .
   Σε όλους αυτούς που με αγάπη προσέφεραν στην Αίγινα και το Φεστιβάλ,ένα μεγάλω ευχαριστώ.
                  
      Η Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής                             Οι Υπευθύνοι των Εκδηλώσεων
              
               Αικατερίνη Σαλπέα -Στάθη                                                            Αλυφαντή Φλώρα
                                                                                                                            Γελαδάκη Ανθή