Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

πρωτ. Λεωνίδας Βέλκος, ένας ταπεινός λειτουργός.

     Αφιέρωμα  σε έναν καλό  και παλαιό  φίλο από τον Πειραιά.

  Πραγματοποιήθηκε χθές Πέμπτη 31  Μαΐου Γενική Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως στο Συνεδριακό Κέντρο Ύδρας.  Με αυτή  την ευκαιρία ο  Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ τίμησε  με το οφφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου το σεβαστό ιερέα π. Λεωνίδα Βέλκο, εφημέριο  του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Πόρου. Η  χειροθεσία έγινε μετά  το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
    Ο π. Λεωνίδας Βέλκος  τις τελευταίες δεκαετίες διακονεί  στον ναό του Πόρου. Είναι κάτοικος περιοχής Καλλονής Μεθάνων και έχει δημιουργήσει με την πρεσβυτέρα του Κατερίνα μια πολύ όμορφή οικογένεια. Και οι δυό τους ήταν από τα πρώτα στελέχη  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από τη δεκαετία  του '80. Ο π. Λεωνίδας πριν χειροτονηθεί ιερέας ήταν υπάλληλος  στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως ( στο υπόγειο του Ναού της Αγίας Τριάδος στον Πειραιά) και κατηχητής  στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Η Κατερίνα Βέλκου υπήρξε από τους στυλοβάτες  των μεγάλων εκδηλώσεων - εορτών νεολαίας - της Μητροπόλεως Πειραιά  με τη συμεμτοχή της στη χορωδία  της Φοιτητικής Εκκλησιαστικής Δράσης και στη Θεατρική Ομάδα  της Μητροπόλεως.
   Κατόπιν ο π. Λεωνίδας για πολλά χρόνια υπηρέτησε  στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιά, σημειώνοντας πλούσιο κοινωνικό και ποιμαντικό έργο. Τις  τελευταίες  δεκαετίες  είναι εφημέριος  στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Πόρου όπου συνεχίζει αθόρυβα και άοκνα το εκκλησιαστικό  του έργο.
 Από  αυτή τη σελίδα  του ευχόμεθα καλή συνέχεια  στο έργο  του και  οικογενειακή ευτυχία.