Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εκπλήξεις έκρυβε η πίτα του 2ου Γυμνασίου

Με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας ξεκίνησε γλυκά η καινούργια χρονιά στην εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη. Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου  την τελευταία διδακτική ώρα, παρουσία όλων των μαθητών, των καθηγητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και πολλών γονέων, ο εφημέριος της ενορίας της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα ευχόμενος για υγεία και πνευματική πρόοδο για τη νέα χρονιά.

 Υπενθύμισε τις έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των μαθητών σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ευχές απηύθυναν ο Διευθυντής του Σχολείου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο διευθυντής κ. Μπήτρος έκανε έναν μικρό απολογισμό των έργων συντήρησης αλλά και των παρεμβάσεων που έγιναν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του 2012 ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και ζωής στο σχολείο.
   Η καλοφτιαγμένη και εύγεστη βασιλόπιτα όμως έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Οι τυχεροί που κατόρθωσαν να βρουν το φλουρί  κέρδισαν εκτός  βιβλία με χριστουγεννιάτικα διηγήματα μια δωρο-επιταγή  αξίας 10 ευρώ  για αγορές προϊόντων από το κυλικείο του σχολείου.  Η ανακοίνωση του δώρου προκάλεσε ενθουσιασμό ανάμεσα στους μαθητές  που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτό…..δεν έμεινε ψίχουλο.

Και του χρόνου.