Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η Φάρμα των Ζώων στην Αθηναΐδα


     Ο δικός μας Βασίλης Βασιλάκης πρωταγωνιστεί στο έργο του Τζ. Όργουελ που ανεβαίνει αυτές τις μέρες στον πολυχώρο "Αθηναΐδα" στο Γκάζι. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν 4 ηθοποιοί σε μια παράσταση ανατρεπτική που βασίζεται στη μουσική στην κίνηση και στο λόγο.
 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
     Κρατώντας τον καμβά του μύθου της « Φάρμας των ζώων» μέσα από μικρές σκηνές και με τη συνεχή παρουσία της μουσικής  τέσσερις συνηθισμένοι άνθρωποι «αφηγούνται» μια σύγχρονη ιστορία. Ανάμεσα και στους πιο κοντινούς ανθρώπους, που τους δένουν κοινά όνειρα και προσδοκίες, ελλοχεύει το αναπόφευκτο(;) ρήγμα της προσωπικής επιβολής. Όσο υπάρχουν νόμοι «κατασκευασμένοι» από ανθρώπους, δεν υπάρχει δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους και θα στεκόμαστε εμπόδιο στον φυσικό μας προορισμό.
Μέσα σ’ έναν άδειο χώρο με ελάχιστα αντικείμενα οι τέσσερις ηθοποιοί- performers «αφηγούνται» για μια ακόμη φορά την ιστορία του Όργουελ και βιώνουν μαζί με τους Θεατές το χάσμα που άνοιξε ο χιλιετής πολιτισμός μας ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και απομάκρυνε το ανθρώπινο γένος από το σύμπαν. Ο ανθρώπινος πολιτισμός της καθημερινότητας είναι μια ψευδαίσθηση που μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Η εμπιστοσύνη στις «μηχανές» μας και ο διαχωρισμός μας από τα υπόλοιπα ζώα είναι μια τερατώδης παρεξήγηση.
Άνθρωποι και ζώα, ζωντανοί και σκιές, θεατές και ηθοποιοί, όνειρα και πραγματικότητα, ελπίδες και ενοχές, στην πίστα ενός ανέμελου εφιάλτη.
Μια ανορθόδοξη παράσταση για το τι σημαίνει «Θέατρο» και «θεατρική απόλαυση». Ο αιώνας των προσωπικών προβλημάτων και προβληματισμών τέλειωσε.
. Η δημιουργική ομάδα πίσω από την «Φάρμα ζώων» είναι ο σκηνοθέτης Σταύρος Σ. Τσακίρης, ο μουσικός Μίνως Μάτσας και ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης που υπογράφει το σκηνικό και τα animation. Τα τέσσερα πρόσωπα της παράστασης ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βασιλάκης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη και Ρένος Χαραλαμπίδης.
Info: 10 Ιανουαρίου 2013, ώρα 21.00
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή – Κυριακή
Θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη»- Πολυχώρος Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, 104-47. Τηλ: 210 3480000)
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, φοιτητικό 10