Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πάντα άξιος Μανώλη

   Η παράδοση συνεχίζεται από τους νέους Αιγινήτες που αψηφώντας τα παγωμένα νερά του λιμανιού και τον κρύο βοριά βουτούν για να πιάσουν το Σταυρό. Η παράδοση συνεχίζεται παντού στην Ελλάδα και αποτελεί μια ακόμα έκφραση ευσέβειας και γνήσιου Ορθόδοξου και Ελληνικού πνεύματος.

   Χθές ημέρα των Θεοφανείων πολλά παιδιά στην Αίγινα, στην Κυψέλη, στη Σουβάλα, στο Μαραθώνα βούτηξαν για το Σταυρό. Ο εικονιζόμενος Μανώλης Μακαρατζής ήταν αυτός που κατάφερε να πιάσει το Σταυρό στο εσωτερικό λιμανάκι της Αίγινας. Ο Μανώλης τα προηγούμενα χρόνια - όπως μας είπε - έπεφτε στους Αγίους και έπιανε το Σταυρό, στην ενορία του πατέρα του του παπά - Φανούρη Μακαρατζή. Φέτος κατέβηκε στην Αίγινα και από τη στιγμή εκείνη ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη θαλάσσια κούρσα των Θεοφανείων. Γυμνασμένος ο ίδιος, άλλωστε είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, ήταν έτοιμος από καιρό. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όπως και στα υπόλοιπα τολμηρά παιδιά κάθε ηλικίας.
    Ο Μανώλης όμως δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Είναι ένα δραστήριο νέο παιδί που δραστηριοποιείται  με σεμνότητα και σοβαρότητα σε πολλά επίπεδα. Με το συγκρότημα των φίλων του έκανε ένα Live αυτές τις ημέρες των εορτών στην "Αλχημεία", ο ίδιος παίζει και τραγουδά και έχει κάνει από τα μαθητικά του χρόνια πολλές εμφανίσεις. Άλλωστε προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στην καλλιφωνία. Ήταν στέλεχος των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως (απ' όπου και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε). Γενικά προσμένουμε πολλά από αυτόν. Του ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά και γρήγορα να τελειώσει τις σπουδές του.
   Η τελευταί φωτογραφία από το Σταυρό στη θάλασσα προέρχεται από το AeginaLight.