Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα Θεοφάνια στο Λεόντι της Κυψέλης

 Τελικά υπάρχει μεγάλο  ενδιαφέρον για τις επιδόσεις των φετινών κολυμβητών την ημέρα των Θεοφανίων, αν κρίνουμε από τη φοβερή επισκεψιμότητα που γνωρίζει το blog τις τελευταίες ημέρες. Παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα που φυσούσε ο π. Νεκτάριος Κουκούλης όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, επιβιβάστηκε στο μεγάλο αλιευτικό σκάφος "Μαρία" ιδιοκτησίας Ν. Μπήτρου και από την κουπαστή του, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, έριξε το Σταυρό στο λιμάνι του Λεοντίου. Πολλοί οι θαραλλέοι που τόλμησαν τη βουτιά, ο Στέλιος, ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Σοφοκλής, ο Γιώργος, ο Φίλιππος.
   Αυτός που τελικά τον έπιασε ήταν ο Κυψελιώτης Φίλιππος Μπήτρος γιός του Ν. Μπήτρου, σπουδαστής στο α' έτος  της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Σύρου, ο οποίος για το λόγο αυτό καθυστέρησε την αναχώρησή του από την Αίγινα για τη Σύρο, κατά μία ημέρα.
     Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, όπως στο Λευτέρη Μαρίνη που έπιασε το Σταυρό στη Σουβάλα και στο Γιώργο Μπέρδο στο Μαραθώνα.
      Εντύπωση προκαλεί πάντως η κινητικότητα των κολυμβητών αυτήν την ημέρα αλλά και ο συγχρονισμός. Παρατηρήθηκε λοιπόν το γεγονός κάποιοι επειδή δεν μπόρεσαν να πιάσουν το Σταυρό στο χωριό τους να τρέχουν με τη ψυχή στο στόμα να βουτήξουν  στο διπλανό χωριό ή πόλη. Πως πρόλαβαν είναι απορίας άξιον. Πάντως και γι' αυτό είναι άξιοι επαίνων.
   Και  του χρόνου παιδιά με καλύτερο καιρό και πιό ζεστές θάλασσες.
                  Τις στιγμές στο Λεόντι κατέγραψε ο φακός της Αντωνίας Μπήτρου.