Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"η παιδεία είναι στην εντατική"


 Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την εμπνευσμένη του ομιλία ο Σχολικός Σύμβουλος και Θεολόγος κ. Αλέκος Καρυώτογλου την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 19.00 μ. μ.  στο Κέντρο Νεότητας της Μητροπόλεως στην εόρτια σύναξη προς τιμήν των εκπαιδευτικών που οργανώθηκε από  την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης στην Αίγινα. 
   Ο γνωστός και διαπρεπής συγγραφέας ανέπτυξε το θέμα: "Αντικοινωνικές εκδηλώσεις των νέων, αίτια και θεραπευτικές προτάσεις σύμφωνα με την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών". Αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα των καταλήψεων τα οποία έχει ζήσει από πρώτο χέρι όσο ήταν εκπαιδευτικός στη Μέση εκπαίδευση. Καυτηρίασε τις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας μετά την μεταπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "η παιδεία μοιάζει με μια νταρντάνα δαμάλα που ενώ περιμένει έναν υγιή ταύρο να τη γονιμοποιήσει, της στέλνουν έναν σπίνο". Χρησιμοποίησε πολλά βιώματα από την εκπαιδευτική του ζωή  λέγοντας "αν είχαμε αγάπη  μέσα στα σχολεία  δεν θα εισπράταμε καταλήψεις, πολλές φορές  ο θυμός των νέων παιδιών συγκατοικεί με την ωριμότητα", τεκμηριώνοντας τις απόψεις του με παραπομπές σε κείμενα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου
  Ο κ. Καρυώτογλου είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Αίγινα μέσα στο χειμώνα διότι είναι σχολικός σύμβουλος των Θεολόγων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του νησιού.

Φωτό: Ειρήνη Κουνάδη