Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τα πλοία πεθαίνουν δεμένα στα λιμάνια.

  Όπως δείχνει και η τελευταία φωτογραφία του κ. Εμμανουήλ Ντουνιάκη από το Fb, το ιστορικό πλοίο "Παναγία Τήνου"  που ήταν εδώ και πολλούς μήνες αγκυροβολημένο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι του Πειραιά, είχε ένα άδοξο τέλος  παίρνοντας από το πρωί επικίνδυνα κλίση προς τα αριστερά, είναι πλέον μισοβυθισμένο μέσα στο λιμάνι με τις αρχές  να κοιτούν με απάθεια.
  Το "Παναγία Τήνου" πρώην "Άγιος Γεώργιος" είναι το πλοίο που όργωσε τις Δυτικές Κυκλάδες για πολλά χρόνια και ανήκει  στην κατηγορία των θρυλικών πλοίων "Απόλλων Εξπρές"  που στις δεκαετίες των 80- 90  έφεραν επανάσταση  στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Κυκλάδων.
   Το πλοίο ήταν ναυπηγημένο το 1972 στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τα δύο αδελφά του πλοία και έγραψε ιστορία τις δεκαετίες των '80 και '90 στις Κυκλάδες με την περίφημη τσιμινιέρα του "πυροσβέστη".
   Όπως και να έχει το θέαμα του βυθισμένου πλοίου μέσα στο πρώτο λιμάνι της χώρας είναι τραγικό.
   Οι αλλεπάλληλες πλοιοκτησίες  του χάρισαν πολλά και διαδοχικά ονόματα όπως: "Απόλλων", "Εξπρές Άρτεμις", "Παναγία Εκατονταπυλιανή","Άγιος Γεώργιος" και τελευταία: "Παναγία Τήνου".