Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Η Θάλασσα δεν είναι ένοχη για τα σκουπίδια

 Η Θάλασσα  δεν παράγει σκουπίδια. Η Θάλασσα είναι ζωή, δίνει ζωή, κάνει τη δική μας ζωή όμορφη. 
Ενοχοποιούμε  τη θάλασσα  για  τα σκουπίδια στις ακτές. Είναι ένα μεγάλο λάθος. Τα σκουπίδια τα ρίχνουμε εμείς  στη θάλασσα, όπως και τα μπάζα, τα παπούτσια, τα κλαδέματα, τα πλακάκια μπανιού, τις λεκάνες, τις μπουμπουνιέρες, τα μπιμπελό, τα σχοινιά που δένουμε  τις βάρκες, τις σκουριασμένες άγκυρες, τα πινέλα, τα καπάκια, τα ποτήρια από τις φραπεδιές, τους αναπτήρες, τα φελιζόλ, τα πλαστικά μπουκαλάκια από τους χυμούς και τα νερά, τα τεκεκεδάκια από τα μπιρόνια, τις σαγιονάρες, τα λάστιχα από μεγάλα φορτηγά, τα κλαδιά από τους φοίνικες και τόσα άλλα .... όπως και ψόφια ζώα.
  Από  το προηγούμενο Νοέμβριο η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του 2ου Γυμνασίου στα πλαίσια  του θέματος  της: "Οι βόρειες ακτές  της Αίγινας"  έκανε μια καταγραφή της ελεεινής κατάστασης των ακτών μας, ιδιαίτερα κάποιων περιοχών που η συγκέντρωση σκουπιδιών είναι απερίγραπτη, όσο απερίγραπτη και αχαρακτήριστη έως ανήθικη κάποιες φορές είναι και η συμπεριφορά κάποιων συνανθρώπων και συμπολιτών μας που εξακολουθούν να θεωρούν τις ακτές ως χώρους κατάθεσης των άχρηστων οικοσυσκευών τους. Είναι οι ίδιοι που προκλητικά και υποκριτικά καταδικάζουν την κατάσταση αυτή, που διαμαρτύρονται, που κατηγορούν  τους επισκέπτες και παραθεριστές ως υπεύθυνους για την κατάσταση, που σήμερα το πρωί κορόιδευαν τη δράση που αναπτύχθηκε σε όλες  τις παραλίες και την ακτογραμμή της Αίγινας στα πλαίσια εθελοντικού προγράμματος που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.
 Δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες μαζί με γονείς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με τη συμμετοχή στη σημερινή δράση, προσπαθώντας να καθαρίσουν και να συγκεντρώσουν σε σωρούς σκουπίδια από την περιοχή "Πηγαδάκι" έως  το βενζινάδικο στην παραλία της Κυψέλης.
   Οι άνθρωποι του Δήμου παρόντες καθώς και το αποριμματοφόρο. Μαζί και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης και ο πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κώστας Λορέντζος.
 Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, και εξαιρετικά στον Αντιδήμαρχο κ. Α. Μαρμαρινό για  την οργάνωση της σημερινής δράσης. Ευχόμαστε να συνεχιστεί, να έχει διάρκεια μέχρι να πείσουμε κάποιους πως οφείλουμε  στο νησί, στους κατοίκους και στους επισκέπτες, ποιότητα ζωής