Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ο "Αχαιός" σταμάτησε στη Σκάλα.

Οι φωτογραφίες είναι από το Skai.gr

Έφτανε και πάλι ένα ναυτικό ατύχημα ευτυχώς χωρίς απώλειες  για να αναδειχθεί η ανεπάρκεια, οι δυσκολίες, και οι ελλείψεις των λιμανιών στα νησιά μας. Ιδιαίτερα μια ημέρα  γιορτινή για  το Αγκίστρι, στο μεγαλύτερο πανηγύρι  του νησιού, αυτό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου εκατοντάδες ή και πάνω απί χίλιοι επιβάτες μετακινούνται από Αίγινα προς Αγκίστρι  και αντίστροφα για να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και στο πανηγύρι που ακολουθεί.

  Η  πρόσκρουση  του οχηματαγωγού προκάλεσε ευτυχώς μόνο μικροτραυματισμούς, ενώ όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ημεκτρονικά  το Sky.gr στο λιμάνι της Σκάλας καταγράφονται σημαντικές φθορές  που ενδεχομένως να εγκυμονούν κινδύνους για  την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβaση επιβατών και οχημάτων  τις επόμενες μέρες.
   Ο  αντιπεριφεριάρχης κ. Χατζηπέρος δήλωσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για  την αποκατάσταση  των ζημιών αλλά και της βελτίωσης  της συγκεκριμμένης λιμενικής υποδομής.
   Όμως ένα σοβαρό θέμα που προκύπτει πάλι και αναφέρεται στην ασφάλεια  των επιβατών είναι η παραμονή τους στις σκάλες και στο γκαράζ  κατά  τη διάρκεια  των ελιγμών  πρόσδεσης  του πλοίου. Παλαιότερα και μάλιστα μετά  το ναυάγιο  του "Σαμίνα" είχε εφαρμοστεί  το μέτρο παραμονής των επιβατών  στο χώρο  των σαλονιών και του επάνω καταστρώματος πριν να δέσει με ασφάλεια  το πλοίο. Όμως το μέτρο αυτό είχε προκαλέσει πολύ γκρίνια  και φασαρίες. Τελικά σταμάτησε η εφαρμογή του. Μήπως οι ιθύνοντες θα πρέπει να το ξανασκεφτούν; Γιατί πρωτεύει η ασφάλεια  των επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος.