Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Η παράσταση "Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου" επαναλαμβάνεται.

Η ομάδα "Παιδικά όνειρα" επαναλαμβάνει την επιτυχημένη παράστασή  της: ¨Οι δώδεκα  θεοί  του Ολύμπου". Αυτή τη  φορά το Σάββατο 28  Απριλίου στην αίθουσα  του 1ου Δημοτικού Σχολείου και ώρα 19.00.

Η ομάδα "Παιδικά όνειρα"  θα μας  αφηγηθεί  και πάλι τους έρωτες και τα πάθη των Θεών. Τη γέννησή τους, τα ποικίλα καμώματα, τις απιστίες  του Δία, τα  παθήματα  του Διόνυσου, την αντιπαλότητα  του Ποσειδώνα και της Αθηνάς, τη γέννηση  της Αρτέμιδος και του Απόλλωνα.  Με σε μία ώρα περίπου πέρασαν μπροστά από  τα  μάτια μας Θεοί και ημίθεοι, στιγμιότυπα και καταστάσεις  της  μυθικής  ζωής τους με ερμηνευτές έξι παιδιά  που εναλλάσονταν με ταχύτητα στους ρόλους τους.
  Οι μαθητές Όλγα Σταυροπούλου, Σπύρος Φλεμετάκης, Σταματίνα Ασημαντώνη, Αλεξάνδρα Σφήκα, Βαγγέλης Σφήκας και Αντώνης Γκλαβάς δεν κατάφεραν το Φλεβάρη  να γεμίσουν  μόνο την αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης αλλά και να μας ταξιδέψουν με τη δουλειά  τους στον κόσμο  της αρχαίας μυθολογίας, στον κόσμο  των ονείρων τους, στον κόσμο  της δημιουργίας  τους.
   Το αποτέλεσμα μαγικό. Μια  χειροποίητη παράσταση καλοδουλεμένη με υλικά και κατασκευές που έφτιαξαν οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, με τραγούδι, με κέφι και μπρίο που πολλές στιγμές έκλεινε το μάτι προς  την επιθεώρηση χάρη  στην σκηνοθετική ματιά  του εμπνευστή Αντώνη Γκλαβά. Κοντά  στα παιδιά και ο αφηγητής - δάσκαλος κ. Κώστας Σταυρόπουλος.
 Μπορεί  κάποιος να ισχυριστεί ότι  τα "Παιδικά όνειρα" είναι άλλη μία Θεατρική Ομάδα  στην Αίγινα. Θα  ήταν όμως άδικο να μη την συμπεριλάβουμε στις ομάδες  που τα τελευταία  χρόνια προσπαθούν με δικά  τους μέσα, πόρους και υλικά να τροφοδοτήσουν Θεατρικά τις  βραδιές μας. Πιστεύουμε ότι τα έξι αυτά παιδιά  έχουν να μας πούν πολλά, έχουν να μας καταθέσουν πολλά όνειρα ακόμα.
   Περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενη δουλειά  τους.

  Εμπνευστής και καθοδηγητής  της ομάδας ο μαθητής Αντώνης Γκλαβάς.