Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Το ξύπνημα της φιστικιάς.

     Οι καλές  βροχές  του χειμώνα και οι πρώτες ζεστές μέρες  του Απρίλη βοήθησαν τη φιστικιά  να ανθίσει και να παρουσιάσει τα πρώτα  της φύλλα. Μια  ευλογία Θεού να βλέπεις μέρα τη μέρα αυτά τα μικρά φυλλαράκια να ξεπετάγονται, να μεγαλώνουν και να ξεθαρεύουν στον πρωινό αγέρα.
   Χωρίς  μεγάλα λόγια και έξω από  το χορό  της προβολής η φιστικιά  φέρνει  την άνοιξη στην Αίγινα και οι πρώτοι κόμποι στα κλαδιά  της και τα φύλλα   χαίρονται τον ερωτικό Απρίλη.

  Η φιστικιά  ανθεί  στους αγρούς της Κυψέλης, του Ασωμάτου, της Περιβόλας, της Λεύκης και όπου αλλού στο νησί. Και θα ανθεί και θα καρποφορεί όσο την αγαπούν οι άνθρωποι της χωρίς ιδιοτέλεια. Όσοι την αγάπησαν τόσες δεκαετίες πριν, έζησαν από αυτήν, πρόκοψαν, στήριξαν τη ζωή τους στους καρπούς των κλαδιών της και συνεχίζουν σήμερα να την καλλιεργούν. Να οργώνουν το χωράφι της, να τη κλαδεύουν, να την ποτίζουν και να  την προσέχουν και να μην την ξεριζώνουν.
      Σήμερα μια άλλη  εποχή ξεκινά. Τα πρώτα μπουμπούκια, οι πρώτοι κόμποι προμηνύουν μια καλή καρποφορία. Ας  το ευχηθούμε όλοι