Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Ομάδα Περιβαλλοντικής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ.  Βαρθολομαίος με επιστολή που απέστειλε  στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας συγχαίρει και ευλογεί  την Ομάδα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  του σχολείου για  τις εργασίες που έχει εκπονήσει  τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια  των προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων της.
   Η επιστολή αυτή την οποία έστειλε ο Πατριάρχης μετά τηνπαραλαβή των εργασιών των μαθητών, περιποιεί μεγάλη τιμή για το σχολείο και τους μαθητές διότι προέρχεται από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αφιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στον αγώνα για την   περιβαλλοντική αφύπνιση τόσο  των κυβερνήσεων όσο και των απλών ανθρώπων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, κινητοποιώντας φορείς, διοργανώνοντας συνέδρια και μακρινά ταξίδια σε περιοχές που το οικοσύστημα τους κινδυνεύει, όπως ο Αμαζόνιος, ο Εύξεινος Πόντος κ.αλ.

  Αντιγράφουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ευχαριστήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχου:

"....Με πολλήν ικανοποίησιν, όθεν, και χαράν, επληροφορήθημεν εκ του γράμματος της υμετέρας αγαπητής Ελλογιμότητος περί των εργασιών των μαθητών της Περιβαλλοντικής Ομάδος του 2ου Γυμνασίου Αιγίνης.
   Ευχαριστούντες και συγχαίροντες τη υμετέρα Ελλογιμότητι επί  τοις επιτεύγμασι των μαθητών σας προς προστασίαν της δι' ημάς τους οικούντας επί  της  γης δημιουργηθείσης υπό  του Θεού καλής λίαν φύσεως, καθώς επίσης και δια  το στοργικόν ενδιαφέρον και την αφοσίωσιν υμών προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, απονέμομεν υμίν ολόθυμον την πατρικήν και Πατριαρχικήν ημών ευλογίαν και επικαλούμεθα εφ'υμάς την χάριν και το άπειρον έλεος του Θεού των θαυμασίων".