Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ένα κονσέρτο για φιλανθρωπικό σκοπό στο Αγκίστρι



Έργα κλασσικής μουσικής ερμήνευσε στο πιάνο ο αρχιμ. π. Ελευθέριος Κουμασίδης.   το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 18.30 σε αίθουσα του Δήμου Αγκιστρίου. Ο εφημέριος του νησιού με τις μουσικές του γνώσεις και την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει τόσο στην ερμηνεία της μουσικής του, όσο και ως άνθρωπο και ιερωμένο ήρθε να συμβάλει στη διοργάνωση μιας ακόμα φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Σκοπός  της εκδήλωσης  αυτής  που χρωμάτισε  πολιτιστικά  το εορταστικό τριήμερο στο νησί, ήταν η οικονομική ενίσχυση του αθλητή κ. Σπύρου Λογοθέτη ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που θα συμμετάσχει  στον μεγαλύτερο και εξαιρετικά προκλητικό αγώνα τρεξίματος στην Έρημο της Σαχάρας από  5 έως 15 Απριλίου (Marathon Des Sables).
Η  διαδρομή  των 260 χιλιομέτρων στη Σαχάρα  θα καλυφθεί σε έξι ημέρες. Ο κάθε αθλητής  που συμμετέχει πρέπει να καταβάλει 8.000  Ευρώ. Τα χρήματα αυτά προορίζονται  για το Ίδρυμα «Hope for childrens» με σκοπό την ένδυση, τη σίτιση και την περίθαλψη  175 παιδιών  της  Αφρικής.
Η  κοινωνία  του Αγκιστρίου ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα  του κ. Σπύρου Λογοθέτη, ενώ  η μουσική και η ερμηνεία  του π. Ελευθερίου χάρισαν ένα όμορφο βραδινό Σαββάτου σε ντόπιους και επισκέπτες  του Αγκιστρίου.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αγκιστρίου καθώς και πολλοί κάτοικοι  και επισκέπτες  του Αγκιστρίου που γέμισαν την αίθουσα του Δήμου.