Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Θύμα τροχαίου μια αλεπού στον Μαραθώνα της Αίγινας




Δεν αποτελεί είδηση πλέον η ύπαρξη πολλών αλεπούδων στην Αίγινα. Τα τελευταία χρόνια πολλές αλεπούδες τριγυρνούν σε κατοικημένες περιοχές της Αίγινας όπως στην Κυψέλη, στον Ασώματο, στο Μαραθώνα, στο Μεσαγρό, στο Βαθύ.
Μεγάλη η ενόχληση πολλών ντόπιων από  τον αποδεκατισμό ζώων (και όχι μόνο κοτόπουλων) μετά τις νυχτερινές επιδρομές  των πεινασμένων ζώων.
Όπως μαρτυρούν οι παλαιότεροι ποτέ  στην Αίγινα δεν υπήρχαν τέτοια ζώα. Τουλάχιστον δεν είχε καταγραφεί περιστατικό ακόμα και στον τύπο  της εποχής. Τα τελευταία χρόνια όμως η εμφάνιση αυτών των ζώων έχει ανησυχήσει  τους κατοίκους της Αίγινας. Πολλοί αποδίδουν το γεγονός στην υπολειτουργία  του ΕΚΠΑΖ όλα τα χρόνια  που προηγήθηκαν μέχρι την αναστολή της λειτουργίας τους. Οι αλεπούδες κατέβηκαν από το βουνό στα πεδινά  για ανεύρεση τροφής.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και κανείς αρμόδιος φορέας μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ασχολείται με το θέμα. Η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία  και δράση πεινασμένων αλεπούδων δίπλα στα σπίτια ενέχει κινδύνους.
Η φωτογραφία  του κ. Βασίλη Αντωνίου από τον Μαραθώνα μας κρούει  τον κώδωνα  του κινδύνου. Μια αλεπού έπεσε θύμα  τροχαίου  στο δρόμο  του Μαραθώνα. Σύμφωνα με  το σχολιασμό που ακολούθησε την ανάρτηση της φωτογραφίας  του κ. Αντωνίου στην προσωπική σελίδα  του στο Fb, οι αλεπούδες στο Μαραθώνα ψαρεύουν κιόλας. Κατεβαίνουν ακόμα και στην παραλία και τρώνε ψάρια!!!