Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο ευγενέστατος Νίκος Γουδής.

         Πάντα πίσω από τον πάγκο. Πάντα παρόν όμως στην Αίγινα. Πάντα στην πρώτη γραμμή.

Διάλεξα από το προφίλ  του  στο Face book ως πρώτη τη φωτογραφία που είναι καθισμένος πίσω από το γραφείο του στο πατάρι του καταστήματος  του στην οδό Αφαίας. Τα  τελευταία  χρόνια εκεί καθόταν, εκεί  ήταν  το στρατηγείο  του, εκεί  το παρατηρητήριο του. Και πολλές φορές  σου έλεγε καλημέρα  κι εσύ δεν το καταλάβαινες. Μου είχε συμβεί αρκετές  φορές. Πάντα όμως πρώτος καλημέριζε και καλωσόριζε. Όπως και στο άλλο κατάστημα πιο πάνω, πάντα  στην οδό Αφαίας, στο γωνιακό.

 

Έτσι ήταν αυτοί οι παλαιοί σωστοί επαγγελματίες  της Αίγινας. Αυτοί  που συνέβαλαν με την  προσωπική  τους εργασία  στην ανάπτυξη του νησιού. Ανήκει στη χορεία  των Αιγινητών επαγγελματιών που έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού με σωστές και μελετημένες επαγγελματικές κινήσεις. Που σφράγισαν με την παρουσία και τη δράση τους μια ολόκληρη εποχή.

 Που αγωνίστηκαν και εργάστηκαν με αυταπάρνηση.

Η  Αίγινα πενθεί  για το θάνατο του Νίκου Γουδή, ενός  επιτυχημένου επαγγελματία και οικογενειάρχη του νησιού. Ο Νίκος Γουδής ήταν ένα  πρόσωπο  με έντονη κοινωνική δράση, ασχολήθηκε με  τον αθλητισμό και είχε μια σταθερή και σημαντική παρουσία στα κοινά  πράγματα.

Η  παρουσία  του στην οδό  Αφαίας όπου και τα καταστήματα του θα παραμείνει  ανεξίτηλη στους σημερινούς  Αιγινήτες  που τον γνώρισαν και τον έζησαν.

Η εξόδιος  ακολουθία  θα τελεστεί σήμερα  24  Μαρτίου και ώρα 16.00 μ.μ.  στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

Η  οικογένεια  παρακαλεί  για δωρεές εις μνήμην και αντί στεφάνων,  να ενισχυθεί το έργο του Νοσοκομείου "Ο Άγιος Διονύσιος"

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

AP. ΛOΓ. 241/29601415 IBAN: GR2501102410000024129601415