Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η Βασιλική Κουνάδη είναι η νεότερη Ραδιοερασιτέχνης της Ελλάδος

    Μαθήτρια  της Α΄  τάξης στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας,  η Βασιλική Κουνάδη χάρη στη συστηματικότητα και τη μεθοδικότητα που την διακρίνει κατόρθωσε μια ξεχωριστή πρωτιά. Να κατακτήσει με τη συμμετοχή της σε εξετάσεις  του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να αποκτήσει Πτυχείο Ραδιοερασιτέχνη.
   Παραθέτουμε  το σχετικό δελτίο τύπου:
   «Με την ευκαιρία της πρωτιάς του Aegean VHF Contest θα ήθελα να αναφερθώ και σε μία άλλη πρωτιά της Ομάδος Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Στις τελευταίες εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Β’ περιόδου την 9η  Δεκεμβρίου 2014, η νεαρά δεσποινίδα Βασιλική (Βίκυ) Κουνάδη, μετά από δύσκολες εξετάσεις, απέκτησε πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη  entry lever από το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών. Η Βασιλική Κουνάδη είναι η νεότερη Ραδιοερασιτέχνης της Ελλάδος που σε ηλικία 12 ετών απέκτησε Πτυχίο και Άδεια, που της δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα και τον πειραματισμό στις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά με την επικοινωνία μέσω του ασυρμάτου.
Με την ευκαιρία αυτή και επειδή ο κόσμος έχει παρεξηγημένη την έννοια του Ραδιοερασιτέχνη, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή μουσικών προγραμμάτων, πολιτικών, θρησκευτικών σχολίων με τις εκπομπές τους. Έχουν σχέση με τον πειραματισμό, μελέτη, έρευνα και αυτοεκπαίδευση με άλλους συναδέλφους ανά τον κόσμο και σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες, είναι ενταγμένοι στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το αρθ. 14 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102Α1-5-2002) περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας.»
Τις  φωτογραφίες και το δελτίο τύπου  έστειλε ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας, παππούς της Βασιλικής και δάσκαλός της.