Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

3o Σεμινάριο μαγειρικής και γαστρονομίας.


    Το  3ο Σεμινάριο μαγειρικής και γαστρονομίας  διοργανώνεται στο εστιατόριο "Κάππος Έτσι" απόψε Τετάρτη 28 Ιανουαρίου. Καλεσμένος ο κ. Γ. Χατζηκωσταντίνου.
    Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του κρέατος και με ταξίδια ανά την Ελλάδα έχει πλέον την ικανότητα να ξέρει από ποιόν τόπο και ποια εποχή του χρόνου μπορεί να διαλέξει το καλύτερο κρέας. «Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ενός ζώου και γι΄αυτό το λόγο επιλέγουμε το ίδιο ζώο από διαφορετικές περιοχές διαφορετική εποχή του χρόνου. Ο πελάτης αυτό το καταλαβαίνει στην κατσαρόλα και στο πιάτο του» μας επισήμανε.Ορεινή Χαλκιδική, Γορτυνία, Ιωάννινα, Κυνουρία, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που επισκέπτεται για να έχει πάντα ότι καλύτερο  σε ποιότητα και γεύση.
Ο κος Χατζηκωνσταντίνου θα είναι κοντά μας να μας «εκπαιδεύσει» να ξεχωρίζουμε τα μέρη του κρέατος, θα μας μιλήσει για ιδιαίτερα κρέατα όπως το αγριογούρουνο και του βουβάλι, θα μας συμβουλεύσει για το πως κάθε κομμάτι μαγειρεύεται με διαφορετικό τρόπο, ποια μπαχαρικά το συνοδεύουν καλύτερα στη μαγειρική καθώς και πολλά άλλα μυστικά και τεχνικές.Παράλληλα μαζί με τον Δημήτρη Κάππο θα μαγειρέψουν για τους συμμετέχοντες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο.
Στο κατάστημα του επί της Αφαίας ,ο κόσμος μπορεί να επιλέξει εκτός από κρέας και ιδιαίτερες γεύσεις σε ζυμαρικά και σπιτικές σάλτσες από την Ορεινή Χαλκιδική.
kreas1