Παραλία Αιγίνης, δεκαετία 1970. Η Αίγινα υποδέχεται τα πρώτα κύματα τουριστών ενώ καθημερινά μικρά κρουαζιερόπλοια οργώνουν το Σαρωνικό. Στην παραλία στήνονται τα πρώτα καταστήματα με Σουβενίρ και πάγκοι φορτωμένοι με φιστίκια πωλούν το τοπικό προϊόν, ενώ κάνουν την εμφάνισή τους δειλά - δειλά οι πρώτες ξενόγλωσσες ταμπέλες των "Rooms to Let" ή "Rent a bike , rent a car"
Δίπλα στο τοπικό πρακτορείο εφημερίδων και περιοδικών του Γιώτη (σημερινή καφετέρια Ρεμέτζο) και στα εστιατόρια του 'Παναγιωτάκη" και του "Αλεξίου" από την άλλη πλευρά, ο Κλεάνθης είχε απλώσει στο μικρό του μαγαζί την πραμάτεια του. Φρέσκα ή ψημένα φιστίκια σε τσουβαλάκια, σε μικρές και μεγάλες συσκευασίες. Μέσα στο μαγαζί σε ένα μικρό φουρνάκι έψηνε το φιστίκι του και όλη η παραλία σε κείνο το σημείο μοσχοβολούσε.Άλλωστε γι αυτό το λόγο το μαγαζί του λεγόταν "Το φουρνάκι".
Η έντονη προσωπικότητα του Κλεάνθη κυριαρχούσε στην παραλία, ειδικά τις στιγμές που κάποιοι περαστικοί τολμούσαν να αρπάξουν κάποια φιστίκια από τα τσουβάλια για να δοκιμάσουν και εκείνος τους "κατσάδιαζε".
Ο Κλεάνθης με την καθημερινή του παρουσία αποτελούσε μια αναπόσπαστη ψηφίδα της νησιωτικής παραλίας της Αίγινας. Μια φυσιογνωμία εκρηκτική αλλά εμβληματική, χαρακτηριστική, ατόφια, γνήσια λαϊκή από αυτές που λείπουν σήμερα από την καθημερινότητα της Αίγινας. Μαζί με πολλούς άλλους χαρακτήρες συνιστούσε έναν τύπο της παλιάς Αίγινας ανεπανάληπτο.
Ο Κλεάνθης αποχωρίστηκε την Αίγινα στις 30 Δεκεμβρίου του 2014. Τον θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια να παρακολουθεί τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και ιδιαίτερα τις εκδηλώσεις ή τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε ο αγαπημένος του εγγονός, ηθοποιός και ποιητής, Ανέστης Κορνέζος.
Πάνω στο κηδειόχαρτο γνωρίσαμε το πραγματικό του όνομα: Χρήστος Νικολαΐδης. Το "Κλεάνθης" ήταν το παρατσούκλι που κληρονόμησε από τον πατέρα του.