Μπορεί να τον δείτε να περπατά στην παραλία με ένα μονίμως μεγάλο χαμόγελο καρφιτσωμένο στο πρόσωπο του και με άσπρα πλούσια σγουρά μαλλιά. Ο κύριος Μπάμπης είναι ένας από τους παλαιούς επαγγελματίες που είχε η πόλη της Αίγινας. Ένα από τα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την Αίγινα. Μια από τις χαρακτηρικότατες φιγούρες της καθημερινής ζωής του τόπου.
Αν θελήσουμε να γυρίσουμε το ρολόι τριάντα και παραπάνω χρόνια πίσω, θα τον συναντήσουμε στο θρυλικό κρεοπωλείο του στη ψαραγορά. Στη γωνία ακριβώς απέναντι από το ουζερί του Γελαδάκη σήμερα. Θα τον συναντήσουμε να κόβει το κρέας πάνω στα κούτσουρα, να διαλαλεί το "μπουτάκι" όπως χαρακτηριστικά έλεγε, να περιποιείται τις απαιτητικές πελάτισσές του, που μια ζωή βιάζονταν για να προλάβουν το λεωφορείο. Να ζυγιάζει το κρέας και να το παραδίδει για τύλιγμα στην αδελφή του τη Βαρβάρα που κρατούσε το ταμείο.
Άλλοτε πάλι να κλείνεται με τις ώρες στο ψυγείο του και απέξω οι πελάτες να αναρωτιούνται γιατί αργεί. Έτσι μαζεύονταν αρκετοί και όποιος πέρναγε συμπέραινε ότι ο Χαραλαμπάκης έχει μεγάλη πελατεία. Δεινός έμπορος αλλά μεγάλος παίκτης λαχείων.
Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις του που "έπαιζαν" στην αγορά, όπως αυτή που προαναφέραμε για το "μπουτάκι", όταν έλεγε: "ζύγισε Βαρβαρούλα το μπουτάκι της κυρίας" ή όταν προέτρεπε κάποια άλλη κυρία ως εξής: "αυτό κυρία Μαρία μου να το κάνετε με κουσκουσέ".
Παλιά ανθρώπινη Αίγινα που έχει χαθεί πλέον. Όπως κάθε τι το ανθρώπινο στη ζωή μας.
Θυμηθήκαμε τον κύριο Χαραλαμπάκη βλέποντας τη φωτογραφία που ανέβασε στο Fb ο κ. Δημήτρης Βλάικος από την έκθεση φωτογραφίας που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος το καλοκαίρι του 2011 στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Σε εκείνη την έκθεση που ήταν ένα καλλιτεχνικό γεγονός είχαν φιλοξενηθεί πολλά πρόσωπα της Αίγινας. Ανάμεσά τους και ο κ. Χαραλαμπάκης.