Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

"Ιονίς" και θωρηκτό "Αβέρωφ" σημειώσατε ..... 1


  Μάρτυρες μιας μεγάλης ταλαιπωρίας γίναμε χθες Κυριακή 29 Μαρτίου μαζί με τους υπόλοιπους  επιβάτες  του 'Ιονίς" στον Πόρο. Η αιτία  βρίσκεται στην κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στον πυθμένα  των ελληνικών λιμανιών.
   Το πλοίο με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 15.30 με προορισμό την Αίγινα και τον Πειραιά,  κατέληξε να αποπλεύσει στις...... 17.30 μ.μ.  με τους επιβάτες μέσα στο πλοίο να υπομένουν στωϊκά  την αναχώρησή του. Ο λόγος της καθυστέρησής του οφείλεται στο γεγονός ότι η άγκυρα του παρέσυρε και σήκωσε από  το βυθό  μια ξεχασμένη παμπάλαια αλυσίδα η οποία παρά τις γενναίες προσπάθειες  του πληρώματος ήταν αδύνατον να αποδεσμευθεί από  την άγκυρα. Η λύση δόθηκε με την κοπή  της με οξυγόνο.
   Όπως ανέφεραν  κάποιοι η βαριά αλυσίδα βρισκόταν στο βυθό και ανήκε  στο θωρηκτό "Αβέρωφ" από  την εποχή που ήταν ελλιμενισμένο στον Πόρο.
   Τελικά  τι μπορεί να σου συμβεί ταξιδεύοντας  είτε  στην ακριτική Κάσο είτε στον γειτονικό Πόρο. Τα  ελληνικά λιμάνια είναι ακόμα ανασφαλή και σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν εκπλήξεις και βάζουν σε περιπέτειες  τους ταξιδιώτες.
   Για την ιστορία όμως θα πρέπει να αναφέρουμε  την ευγένεια του πληρώματος που με συχνές ανακοινώσεις  του ενημέρωνε τους επιβάτες, καθώς και την δωρεάν προσφορά καφέ μετά την αναχώρηση.