Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Βαγγέλης Πιτσιλός στη παράσταση "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού" στο θέατρο Μπάντμιντον.

    Ο  Θεατρικός Μάρτιος μας επιφυλάσσει μια πολύ δυνατή παράσταση στην οποία  συμμετέχει ένας  δικός μας άνθρωπος. Ο Βαγγέλης Πιτσιλός.
  Πρόκειται  για την παρουσίαση του έργου: "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού"
  Είναι η  δεύτερη μεγάλη παράσταση με την οποία το Θέατρο Badminton γιορτάζει τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη είναι «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού». Ένα από τα εμβληματικότερα έργα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, ανεβαίνει στη σκηνή του Badminton σε μια ανανεωμένη εκδοχή, που επεξεργάστηκε ο ίδιος ο συνθέτης σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.
«Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» είναι μια κατανυκτική λαϊκή τραγωδία εμπνευσμένη από τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό που ξέσπασε μετά από την εθνική εποποιία κατά του φασισμού. Πενήντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του, ο Θανάσης Παπαγεωργίου καταπιάνεται εκ νέου με το κλασικό αυτό έργο, αποτίοντας φόρο τιμής στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

Για τη νέα, μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Badminton, ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε μια εντελώς καινούρια εκδοχή, επιχειρώντας μια συνομιλία με το παρόν και προσθέτοντας μια ολόκληρη πράξη. Η πρώτη πράξη ασχολείται με τη σκοτεινή περίοδο, πριν και μετά τα Δεκεμβριανά και ο συνθέτης ενσωματώνει τα πρώτα τραγούδια από τα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη.
Μία αυθεντική προσωπική μαρτυρία του Μίκη Θεοδωράκη 70 χρόνια μετά, ένα έργο βαθιάς συγκίνησης και πνοής, Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού επαναφέρει στο προσκήνιο τα θεμελιώδη αιτήματα για μνήμη, αξιοπρέπεια και εθνική ομοψυχία




   Ευχαριστούμε  το Βαγγέλη για τις φωτογραφίες που μας έστειλε και του ευχόμαστε τα καλύτερα.
   Βαγγέλη θα είμαστε όλοι εκεί, κοντά σου.