Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας στην Κυψέλη


Με  τα καινούργια του χρώματα υποδέχτηκε ο ναός  της Ευαγγελίστριας  της Κυψέλης  τους εκατοντάδες  προσκυνητές  που προσήλθαν  στην εορτή  του. 'Ενα από τα παλαιότερα πανηγύρια  της Αίγινας με κύριο χαρακτηριστικό του τη λιτανεία  στους κεντρικούς  δρόμους  του χωριού που γίνεται το αποσήμερο  της ημέρας, ανήμερα  του Ευαγγελισμού. Ο βροχερός καιρός μπορεί να στάθηκε εμπόδιο  στην πραγματοποίηση  της  παρέλασης, άνοιξε όμως για λίγο και έτσι η εικόνα  της Παναγίας λιτανεύτηκε  στους δρόμους  της Κυψέλης.
   Από τις προηγούμενες ημέρες  οι ενορίτισσες ως άλλο μελίσσι  υπό τις οδηγίες  του π. Νεκταρίου Κουκούλη είχαν φροντίσει  για το στόλισμα  του ναού και τον ευπρεπισμό του, μαζί με τους επιτρόπους οι οποίοι φρόντισαν για  τον στολισμό της πλατείας.
   Στις ακολουθίες  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης μαζί με πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης.
   Το τρισάγιο στο μνημείο  των πεσόντων και η κατάθεση  των στεφάνων από το  Τοπικό Συμβούλιο, τα σχολεία  και τους φορείς  της περιοχής έγινε  υπό βροχή.
   Στον εσπερινό  μίλησε  για το γεγονός  του Ευαγγελισμού ο αρχιμ. π. Σάββας Ζέρβας, ενώ την κυριώνυμη ημέρα  στη θυσία  των κληρικών στην Επανάσταση  του '21 μίλησε ο π. Κωσταντίνος Σελλάς, εφημέριος  του Ι. Ναού Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Μπήτρος Γ.
   Μετά  την λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε  πρόγραμμα  με  παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία από τα τμήματα  του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης.

Οι  φωτογραφίες  που δημοσιεύουμε είναι τραβηγμένες από τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα και την κ. Κ. Τύμη Εμμανουήλ.