Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Η πρεμιέρα της "Ζηνοβίας".

   Φωτογραφίες από  το "Aegina portal"

Αρχές δεκαετίας του 1970 στην Αίγινα που κινείται στους ρυθμούς μιάς πολλά υποσχόμενης τουριστικής ανάπτυξης. Οι περίφημες φυλακές συνεχίζουν να "φιλοξενούν" κρατούμενους κάθε κατηγορίας. Κόσμος πολύς πάει κι έρχεται στα στενά, συνθήκες δύσκολες, ευκαιρίες λιγοστές. Μα  σαν βραδιάσει κι ανάψουν τα φώτα στη μαρκίζα  του "Σινέ Αφαία" στην ομώνυμη οδό στο νούμερο "5", οι πρώτοι θεατές συγκεντρώνονται για να περάσουν όμορφα μετά από μια δύσκολη μέρα στο ψάρεμα, στο μηχανουργείο, στην οικοδομή. Βρισκόμαστε στον ιστορικό κινηματογράφο "Αφαία" της φοβερής Ζηνοβίας Αρχιμανδρίτου το γένος Μπήτρου.
    Μια  διαφορετική εποχή αναβιώνει μέσα από τις σκηνές του θεατρικού έργου "Ζηνοβία τι παίζει απόψε;" που έκανε πρεμιέρα χθες Κυριακή 6 Μαρτίου στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης. Οι θεατές στην κυριολεξία πλημμύρισαν την αίθουσα, ενώ πολλοί από αυτούς ήρθαν μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη στις 20.30 μ. μ.
    Καθώς τα φώτα της πλατείας έσβησαν, οι προβολείς  έπεσαν στους θεατές εκείνου του σινεμά εκείνης της εποχής σε όλους αυτούς που ταξίδευαν στο όνειρο μέσα από τις ταινίες των αστέρων του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Αυτοί είναι οι ήρωες  του έργου, οι καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου της Αίγινας του '70.
   Τους παρακολουθούμε για περίπου δέκα χρόνια μέσα από τα μεγάλα και τα μικρά  της καθημερινότητάς  τους. 
    Ένα δυνατό χειροκρότημα των θεατών επισφράγισε την ερμηνεία  των δεκατεσσάρων ηθοποιών.
     Με  το έργο αυτό η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης  γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου  Κυψέλης.
   Ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε πολλούς πιστούς παλαιούς και νέους φίλους της ομάδας, αλλά και αρκετά νέα παιδιά. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν η κ. Καίτη Σαλπέα αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ, ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Πετρίτης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου κ. Νίκος Μαρίνος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος κ. Μαρίκα Λυκούρη, ο αιδ. π.Φανούριος Μακαρατζής.
   
   Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: (κατα σειρά εμφανίσεως)
Παντελής Γκαρής, Νεκτάριος Μπόγρης, Αντωνία Μπήτρου, Μαρίνα Χρυσοχόου, Μαρία Λυκούρη, Μαριάνθη Λαδά, Νεκταρία Μεθενίτη, Μανώλης Μακαρατζής, Αλέκος Δημητρόπουλος, Μάριος Κορορός, Γιώργος Τζόκα, Ναταλία Χλέτσου, Ηλίας Θωμάς.
  Κείμενο - σκηνοθεσία - αφήγηση: Γιώργος Μπήτρος
  Σκηνικά κοστούμια: Νεκταρία Μπήτρου
  Εγγραφή βίντεο: Ανέστης Κορνέζος.


 Επόμενες παραστάσεις: 19 - 20 Μαρτίου και 2 - 3 Απριλίου. Ώρα έναρξης: 20.30 μ. μ.